Salakblog - "Nem állíthatom meg Rafát és Nolét" - mondja Federer a GS-versenyre utalva
"Nem állíthatom meg Rafát és Nolét" - mondja Federer a GS-versenyre utalva
Fotó: Europress/AFP

"Nem állíthatom meg Rafát és Nolét" - mondja Federer a GS-versenyre utalva

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/12/24 10:44
Roger Federer azt mondja, teljesen rendben van az, hogy Rafael Nadal és Novak Djokovic egyre közelebb kerül hozzá a Grand Slam-győzelmek számában. Mint mondja, különleges élmény volt, amikor megelőzte Pete Samprast, ahogy bizonyára két riválisa számára is az lesz, ha esetleg megelőzik majd őt.

Federer jelenleg 20 major-címmel rendelkezik, ami a legtöbb, amit valaha férfi nyerni tudott. A világranglista első helyén álló Nadal 19, míg a rangsorban második Djokovic 16 győzelemmel áll. Utóbbi kettő két-két GS-t nyert ebben a szezonban, ráadásul mindketten bő négy évvel fiatalabbak a svájcinál. 

Latin-amerikai turnéja során egyebek mellett azt is megkérdezték Federertől, hogy miként viszonyul ahhoz, hogy vetélytársai hamarosan beérhetik, illetve meg is előzhetik őt a GS-versenyben.

"Ez teljesen rendben van" - mondta Federer. "Úgy értem, nem állíthatom meg őket, vagy ilyesmi. Annyit tehetek mindössze, hogy kontrollálom, amit kontrollálni tudok."

A svájci 2009-ben, Wimbledonban szerezte meg 15. Grand Slam-címét, amivel ő lett a valaha volt legeredményesebb férfi teniszező. Mivel azóta további öt nagy trófeával gyarapította a gyűjteményét, ennek a címnek még tíz év múltán is ő a birtokosa. 

"A különleges pillanat az volt igazán, amikor megdöntöttem ezt a rekordot. Büszke voltam, és boldog. Bizonyára Rafa és Nole is az lesz, amikor ezt majd átélik. Minden azon múlik, továbbra is halmozni tudják-e majd a győzelmeket. Két egészen különleges sportemberről van szó."

Nadalt folyamatosan sérülések sújtották pályafutása során. Természetesen tisztában van azzal, hogy egyre közelebb van Federerhez, ám őt elsősorban az egészsége és a játéka színvonala érdekli.

fednadal.jpgFotó: tennis.com

"Úgy kell intéznem a dolgaimat, hogy minden a lehető legjobb legyen a számomra" - mondta Nadal. "Ha így lesz, képes leszek megadni az esélyt magamnak, hogy továbbra is a lehető legmagasabb szinten tudjak teniszezni."

"Akár meg tudom előzni Rogert, akár nem, az biztos, hogy egész karrierem során azért dolgoztam, hogy abban a pozícióban lehessek, ahol most vagyok. Csodálatos dolog lehet elérni, esetleg meg is haladni a 20 GS-címet, de én semmiképp sem panaszkodhatok. Boldog vagyok mindattól, amit elértem, és büszke arra, ahogy dolgoztam az évek során. Ráadásul még élvezem is, amit csinálok."

Federer továbbra is célba veszi a nagy tornákat. 2019-ben Dubajban, Miamiban, Halléban és Bázelben tudott győzni, valamint játszott egy rendkívül emlékezetes, keserédes wimbledoni döntőt.

"Az első számú cél, hogy egészséges maradjak. Ha ez sikerül, akkor képes lehetek még nagy dolgokra. Van még ugyanis néhány dolog, amit szeretnék elérni."

tennis.com

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások