Salakblog - Naomi Osaka korábbi edzője követeli a világelső eddigi és jövőbeni keresetének 20 százalékát
Naomi Osaka korábbi edzője követeli a világelső eddigi és jövőbeni keresetének 20 százalékát
Fotó: Europress/AFP

Naomi Osaka korábbi edzője követeli a világelső eddigi és jövőbeni keresetének 20 százalékát

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/19 15:57
A világelső Naomi Osaka egy rangos New York-i ügyvédtől kért segítséget egy olyan perben, melyet egyik korábbi edzője indított vele szemben.

Christophe Jean, aki Naomi és húga, Mari edzője volt tinédzserkoruk elején azt állítja, hogy a kétszeres Grand Slam-bajnok egy rakat pénzzel tartozik neki. A The Sun Sentinel című lap értesülései szerint 2012. márciusában köttetett egy szerződés Jean és Osaka édesapja között, mely szerint 

az edző korlátlan ideig igényt tarthat Naomi és Mari összes keresetének 20 százalékára.

Jean elmondása szerint Osakáék apja volt az, aki megkereste őt, hogy foglalkozzon a lányaival. Akkoriban ugyanis a családnak nem ment valami jól, és nem engedhettek volna meg a lányoknak minőségi edzőt. Mint elmondta, ő nem akarta jogi útra terelni a dolgot, mivel azonban Max (Osakáék apja) nem fizetett, kénytelen volt.

"Én nem akartam ezt" - mondta Jean. "De legutóbb, amikor Maxszel beszéltem, ő azt mondta, hogy fogadjak ügyvédet, és én így is tettem."

Jean, aki szerint Naomi akkoriban 'kövér' volt, erőnléti edzőként dolgozott a két lánnyal. 

"Kövér volt. Mindig leült hátul, mert elfáradt. Összeállítottam nekik egy kemény edzésprogramot, melyben jó sok futás, és egy csomó más gyakorlat is volt."

A világelső válaszként fölfogadta a menő New York-i ügyvédet, Alex Spirót, aki korábban a rapper Jay-Z-t, az üzletember Robert Kraftot és számos NBA-sztárt is védett. Legutóbbi nagy figyelmet kapott ügye Aaron Hernandez, korábbi NFL-játékos esete volt, akit a bostoni bíróság végül fölmentett egy emberölési perben.

"Itt van ez az állítólagos, ostoba 'szerződés', melyet Naomi sohasem látott és pláne nem írt alá" - mondta Spiro. "Az, hogy 14 évesen oda kellett volna adnia saját magából egy jókora részt, teljesen abszurd. Az egész ügy szót sem érdemel, le fogjuk rendezni."

osaka2.jpg Fotó: Europress/AFP

Osaka jelenlegi edzője Jermaine Jenkins, aki korábban Venus Williams ütőpartnere volt. A világelső nemrégiben fejezte be a közös munkát előző mesterével, Sascha Bajinnal. Naomi azt mondja, a pénz nem játszott szerepet a szakításban.

"Mindenki azt mondja, hogy a pénz miatt hagytuk abba a közös munkát, pedig nem" - mondta Osaka. "A sikert sosem helyezném a boldogságom elé. Azt semmiért sem áldoznám föl. Ez az egyik legfájdalmasabb dolog, amit valaha hallottam."

Naomi eddig közel 11 millió dollárt keresett csak pénzdíjakból, az üggyel kapcsolatban azonban eddig még nem állt mikrofon elé. Játszani pedig a hét vége felé láthatjuk majd a Miami Openen, ahol első kiemeltként lép majd pályára.

via

Hozzászólások