Salakblog - Nagyon kiszúrtak Wawrinkával!
Nagyon kiszúrtak Wawrinkával!
Fotó: Europress/AFP

Nagyon kiszúrtak Wawrinkával!

Szabó GáborSzabó Gábor
2016/05/23 16:07

Amikor ezek a sorok papírra kerülnek, akkor nem tudni még, hogy a címvédő ki is esik, vagy csak szenved a Garros első körében. Rosol pillanatnyilag 2/1 szettre vezet, de azért láttunk már olyat, hogy valaki innen fordít.

A mondandó szempontjából azonban édes mindegy, hogy nyer-e vagy veszít, a lényeg az, hogy ami ma Párizsban történt, annak nem szabadott volna így megtörténnie.

Stan Wawrinkát ugyanis első párban szólították pályára hétfőn Párizsban. Önmagában azonban ez nem lenne egy dráma, ám tudni kell, hogy Waw szombaton késő délután még Ciliccsel döntőzött Genfben, így tehát szinte biztos, hogy csak tegnap tudott megérkezni Párizsba, ahol lévén szinte egész nap esett, aligha tudott edzeni bármennyit is. Tekintve, hogy ma is egész délelőtt zuhogott, ma bemelegítésről sem nagyon lehetett szó.

Egyéni szociális probléma, gondolhatnánk, ám ez aligha van így. Hosszú idő óta nem fordult ugyanis elő, hogy számottevő játékos komolyan vett volna egy tornát egy Grand Slam-tornát megelőző héten. Stan most nem csak az ütőjét vitte el Genfbe mint tavaly, hanem rendesen játszott is Ciliccsel egyetemben.

Meg is kapta a méltó büntetését. Hétfő, első meccs. Igazán kedves fogadtatás az új versenyigazgató Guy Forget részéről. Nyilván az ATP nem szólhat bele abba, mi legyen a játékrend egy GS-tornán, hiszen a Grand Slamek önálló tornák, ám azért azon csak el lehetett volna gondolkodni, hogy ők együtt mindannyian azért mégiscsak ugyanazt a portékát árulják.

Milyen elánnal fognak a legnagyobb sztárok ezek után a GS-t megelőző héten játszani?

Milyen eséllyel fognak ezeknek a tornáknak a versenyigazgatói ezek után nagy sztárt igazolni?

Csak ezek a két kérdés merül fel, semmi több....

Hozzászólások