Salakblog - Nadalverőként a selejtezőben
Nadalverőként a selejtezőben

Nadalverőként a selejtezőben

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/07/29 11:49

Nick Kyrgiosnak nem nagy újdonság selejtezőben játszani, tulajdonképpen csak akkor nem játszott selejtezőben, amikor szabadkártyát kapott ATP vagy Grand Slam tornán, vagy pedig kisebb Challenger tornán játszott. Sőt, ha valaki mezei teniszrajongóként a júniust mondjuk a teljes egészében az Antillákon töltötte a világtól elzárva, net, telefon és tévé nélkül, az azon sem lepődik meg, hogy ez most sincsen másként. Nick Kyrgios selejtezőt játszik majd mindkét Masters versenyen - Montreálban és Cincinnatiban is -  a US Opent megelőzően, hiába 69. a világranglistán.

Sokszor elmondtuk már, hogy létezik egy szabály a teniszben, amit az ilyen esetekben mindig-mindenki hülyének tart, tudniillik, hogy a nevezéshez szükséges ranglistát hat héttel a tornát megelőzően kell szállítani. Az, hogy Nick most 69., az nem számított, amikor kiválasztották kik indulhatnak ezen a két versenyen. Akkor az számított, hogy Wimbledon előtt nem volt még a százban.

Persze ugyanezt a szabályt kevesebben tartják hülyének akkor, amikor valaki mondjuk zuhan lefelé a ranglistán, de még hat hétig a korábbi (jobb) helyezésének megfelelő tornákon indul, de ez most mellékszál.

A lényeg, hogy Nick Kyrgios időközben világsztár lett, bár ezt néha maga sem hiszi. Letöltötte a telefonjára a Nadal elleni meccsét, hogy bármikor, bárhol meg tudja nézni, és hogy megbizonyosodjon róla, hogy ami vele történik, az nem valaki mással történik. Hogy az, ami korábban elképzelhetetlen volt, hogy valaki megismeri az utcán, és megállítja, az nem csak a lakóhelyén Canberrában fordul elő, hanem még Melbourne-ben is, pedig utóbbiban azért több mint tízszer annyian laknak.

Nick Kyrgiost kamerák tömkelege és több mint nyolcszáz szurkoló várta a repülőtéren, amikor hazaért wimbledoni negyeddöntőjét követően, ami minden bizonnyal hatalmas élmény, leszámítva talán azt az egy esetet amikor valaki csendes vakációt tervez szerettei körében, élete egy fontos pillanata után.

De nagyon úgy tűnik, hogy Kyrgiosnak inkább ezt a fajta forgatagot kell szokni, mint a selejtezők világát, ott most majd még tesz egy rövid látogatást, és ha nem történik vele semmi rendkívüli, akkor nem kell kvaliznia többé sohasem.

Hozzászólások