Salakblog - Nadalra újabb könnyű meccs várhat, Zverev egy győzelemmel nem csak az önbizalmán segíthet
Nadalra újabb könnyű meccs várhat, Zverev egy győzelemmel nem csak az önbizalmán segíthet
Fotó: Europress/AFP

Nadalra újabb könnyű meccs várhat, Zverev egy győzelemmel nem csak az önbizalmán segíthet

Németh DánielNémeth Dániel
2020/01/22 19:59
Az Ausztrál Open negyedik játéknapján ismételten pályára lép a világelső Rafael Nadal, de találkozhatunk a bőkezű felajánlással jelentkező Sascha Zverevvel, Daniil Medvedevvel és Karolina Pliskovával is. Belinda Bencic és a 2017-ben Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko párharca a nap egyik legérdekesebb mérkőzése lehet. A csütörtöki mérkőzések közül válogattunk.

Első ránézésre a csütörtöki programban kevesebb párosítással találkozunk, aminek láttán már előzetesen összefut a nyál a szánkban, de érdemes lesz bekapcsolódni a programba, mert az esélyesek közül többen is pályára lépnek. Emellett bemutatkozik a párosok között Babos Tímea is, aki Kristina Mladenovic oldalán teniszezik a Jakupovic-Olaru szlovén-román duó ellen. Egyéniben mindkét lány búcsúzott, így innentől koncentrálhatnak a párosra, Ausztráliában egyébként is hagyományosan jól megy nekik a játék.

Rafael Nadal (1.)-Federico Delbonis

A világelső magabiztos győzelemmel kezdte az Ausztrál Opent, mindössze öt játékot veszített a bolíviai Hugo Dellien ellen. A papírforma alapján hasonlóan könnyű dolga lehet a folytatásban is, hiszen Federico Delbonis ellen 3-0-s mérleggel rendelkezik pályafutása során, ráadásul 6:3-nál szorosabb szettet egyetlen alkalommal sem játszottak. A mindig önkritikus Nadal úgy érezte, csak a harmadik játszmára találta meg a teniszét Dellien ellen, célul pedig a hasonló folytatást tűzte ki. A Rod Laver Arena második esti meccsén kiderül, sikerül-e.


Egor Gerasimov-Alexander Zverev (7.)

Sascha Zverev egy csapásra megsokszorozta a végső győzelméért szorítók számát, ugyanis a Marco Cecchinato elleni győzelmét követően bejelentette, minden megnyert mérkőzése után 10000 dollárt adományoz az ausztráliai erdőtűz megfékezésére. Ha pedig a tornát is behúzná, a teljes összeget átutalná, vagyis közel 3 millió dollárt. Bár a német teljesítménye ingadozó volt az első fordulóban, pozitívum, hogy szettveszteség nélkül jutott tovább, és hasonlóra kell törekednie a fehérorosz Egor Gerasimovval szemben is.

Zverev tornagyőzelme esetén pénzdíját a tűzvész károsultjainak adja | Hosszabbítás

Amennyiben Alexander Zverev megnyeri a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságot, úgy a győztesnek járó pénzdíjat az országot sújtó tűzvész károsultjainak adja. A viadal kiemelési rangsorában - miként a világranglistán is - hetedik Zverev azt mondta: nem számít ugyan a torna esélyesei közé, de ha ennek ellenére mégis övé lesz a trófea, úgy lemond a 2,84 millió amerikai dolláros (860 millió forintos) díjról.

Daniil Medvedev (4.)-Pedro Martinez (Q)

Azok után, hogy az előző körben a tavaly negyeddöntős Frances Tiafoe személyében nehéz ellenféllel kezdte a tornát, Daniil Medvedev a folytatásban lényegesen könnyebb mérkőzésre számíthat. Leendő ellenfele, Pedro Martinez a világranglista 168. helyéről kvalizta fel magát az Ausztrál Open főtáblájára, ahol az első fordulóban Dominik Köpfert győzte le. Bár mostani szereplését áttörésnek is tekinthetjük pályafutásában, a végső győzelemre esélyes Medvedevnek nem szabad, hogy gondot okozzon, sőt, arra is figyelnie kell, ne töltsön túl sok időt a pályán.


Laura Siegemund-Karolina Pliskova (2.)

A másodikként kiemelt cseh teniszező egészséges önbizalommal vágott neki a tornának, a Kristina Mladenovic elleni mérkőzése előtt például azt nyilatkozta, mindegy, milyen formában teniszezik ellenfele, mert le fogja győzni őt. Ennek eleget téve 6:1, 7:5 arányban továbbjutott, csütörtökön pedig ismét bizonyíthat, ezúttal Laura Siegemund ellen. Egymás elleni mérlegük ugyan a németnek kedvez, de csak egyszer találkoztak, akkor is salakon, Pliskova legkevésbé kedvelt borításán. Ráadásul annak már lassan három éve.

000_1O18B1.jpg Fotó: Europress/AFP

Belinda Bencic (6.)-Jelena Ostapenko

Tipikusan olyan mérkőzés, ahol lehetetlen jóslatokba bocsátkozni, mert ha Jelena Ostapenkónak épp az a napja van, amikor gondolkodás nélkül szórja a nyerőket, könnyedén meglepetést okozhat Belinda Bencic ellen. A hatodik helyen kiemelt svájcinak természetesen nem újdonság, hogy a háló túloldalán álló játékos erősebbeket üt, a mezőny nagy részével szemben ez a helyzet, és az erőből fakadó hiányosságait remekül kompenzálja játékintelligenciájával. Nehéz volna két különbözőbb játékost a pályára rakni, ezért is lehet izgalmas a találkozójuk.

000_1O18W8.jpg Fotó: Europress/AFP  

Hozzászólások