Salakblog - Nadal: van még időm, hogy tökéletes állapotban legyek Melbourne-ben
Nadal: van még időm, hogy tökéletes állapotban legyek Melbourne-ben
Fotó: Europress/AFP

Nadal: van még időm, hogy tökéletes állapotban legyek Melbourne-ben

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/28 09:39

Nadal 2018-ban is remek formában teniszezett, a sérülések azonban nem kímélték. Különböző problémák miatt a kemény pályás szezon nagy részét kihagyta, de az Ausztrál Opent és a US Opent is kénytelen volt feladni sérülések miatt. A New York-i elődöntője óta nem lépett pályára, azonban az új szezon előtt magabiztosan nyilatkozott a formáját illetően.

A korábbi világelső a térdével bajlódott a US Openen, de egyéb problémák is hátráltatták. Többek között a bokáját is fájlalta, amit november elején megműtöttek. A beavatkozás miatt gyakorlatilag véget ért az idénye, például az év végi világbajnokságon sem tudott részt venni. Bár a spanyol még nincs tökéletes állapotban, szerinte jó úton halad.

"Körülbelül két hete kezdtem az edzéseket, és apró lépésenként haladok előre. Az a célom, hogy folyamatos legyen a javulás, és ne lépjek visszafelé. Tudom, hogy még van időm, hogy Melbourne-ben tökéletes állapotban legyek. Természetesen bizonyítanom kell magamnak a versenyeken, remélhetőleg az itteni játék segíteni fog" - nyilatkozta Nadal, akit arra is megkértek, értékelje az állapotát 10-es skálán.

"Erre nem tudok válaszolni, ennyire nem vagyok jó a számokkal" - válaszolta sejtelmesen.

Nadal az Abu-Dzabiban zajló Mubadala World Tennis Championship elnevezésű versenyen kezdi a felkészülését a következő szezonra, ahol rajta kívül a világelső Novak Djokovic, a felkészülési torna címvédője, Kevin Anderson, Dominic Thiem, Hyeon Chung és Karen Khachanov is pályára lép. Az eseményen természetesen a világelső is nyilatkozott, aki többek között a tavalyi szezonjára is kitért.

"Nagyon izgalmas 12 hónapon vagyok túl. Amikor tavaly itt voltam, még mindig szenvedtem a könyöksérülésem miatt, ami végül a műtéthez vezetett. Nagyon hálás vagyok, mert ebben a szezonban rengeteget megtanultam magamról, akár magánemberként, akár teniszezőként. Nagyon mélyről kellett visszajönnöm, hogy ekkorát forduljon körülöttem a világ" - mondta Djokovic.

via tennis.com

Hozzászólások