Salakblog - Nadal szerint elmarad az idei US Open és a Roland Garros is, már annak is örülne, ha 2021-re rendeződne minden
Nadal szerint elmarad az idei US Open és a Roland Garros is
Fotó: Europress/AFP

Nadal szerint elmarad az idei US Open és a Roland Garros is, már annak is örülne, ha 2021-re rendeződne minden

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/05 15:23
Rafael Nadal úgy véli, a koronavírus-járvány miatt 2020-ban érdemben már nem lesz tenisz, ugyanakkor bízik abban, hogy legalább a 2021-es szezon zökkenőmentesen elindulhat majd.

A 19-szeres Grand Slam-bajnok az El País című spanyol lapnak beszélt arról, hogy szerinte teniszszempontból ennek az évnek tulajdonképpen annyi.

"Bárcsak lenne még tenisz az idén, de szerintem nem lesz" - mondta Nadal. "Ha valaki azt tudná mondani, hogy 2021 elejére minden rendben lesz, azt most gond nélkül aláírnám. Őszintén szólva jobban aggódom a 2021-es Ausztrál Open miatt, mint amiatt, hogy alakul ennek az évnek a vége."
"A 2020-as szezont ugyanis gyakorlatilag elvesztettük. Abban bízom, hogy a jövő évet rendesen el fogjuk tudni kezdeni. Legalábbis reménykedem benne."

Rafael NadalRafael Nadal (Fotó: Eurosport)

Mint ismeretes, az idei wimbledoni tornát törölték. A Roland Garros rajtját a Francia Teniszszövetség a hagyományos májusi időpontról szeptember 20-ára csúsztatta, mely dátumot később 27-ére módosította. A US Open pedig augusztus 24-én kezdődik, legalábbis ez a terv. 

Nadal azonban nem túl optimista egyik idei Grand Slam-tornával kapcsolatban sem, és úgy tűnik, ő már a 2021. január 18-án induló Ausztrál Openre készül.

A 12-szeres Roland Garros-győztes spanyol arról is beszélt, hogy ezekben az időkben az embernek fontos pozitívnak maradnia, ugyanakkor nem tudja megkerülni a politikusok felelősségét sem a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Djokovic és Nadal is visszatért a pályára, egyikük talán szabálytalanul | Hosszabbítás

Hétfőn tovább lazított a spanyol kormány a március közepén bevezetett kijárási korlátozásokon, ami a profi sportolók számára is nagyobb mozgásteret biztosít. Mostantól a szabadban is elvégezhetik az edzéseket, azonban a sportlétesítmények többsége zárva maradt, például a teniszpályák is. Ezért lehet érdekes Novak Djokovic hétfői edzésvideója.

"Arra, ami történt, senki sem számíthatott. A kormányon lévők azonban birtokában kellett, hogy legyenek valamennyi fontos információnak, és ha innen nézzük, azt kell mondjuk, hogy bizony voltak hibák."
"A járványhelyzet az egész világot komolyan érinti, nem csak Spanyolországot. De tegyük fel, hogy kiesek egy tornán, és hozzám hasonlóan kikap Roger és Novak is. Attól még, hogy ők is vereséget szenvedtek, én még nem menthetem fel magam. Maradjunk abban, hogy mindenki rosszul kezelte ezt a helyzetet."

Yahoo Sport

Hozzászólások