Salakblog - Nadal szerint egy dolog hiányzik Kyrgiosból ahhoz, hogy GS-t nyerjen
Nadal szerint egy dolog hiányzik Kyrgiosból ahhoz, hogy GS-t nyerjen
Fotó: Europress/AFP

Nadal szerint egy dolog hiányzik Kyrgiosból ahhoz, hogy GS-t nyerjen

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/06 09:40

Rafael Nadal szerint Nick Kyrgiosnak megvan a játéka ahhoz, hogy Grand Slamet nyerjen. 

A 12-szeres Roland Garros-bajnok azonban úgy véli, a különc ausztrálból egy valami, egy nagyon fontos összetevő feltétlenül hiányzik ahhoz, hogy major-trófeát emelhessen a magasba. 

Ez pedig nem más, mint a játék szeretete.

"Ahogy már számos alkalommal elmondtam, ő egy elképesztően tehetséges játékos" - fogalmazott Nadal a Kyrgios elleni négyszettes derbit követően. "Persze ahhoz, hogy valakiből bajnok legyen elég sok dologra szükség van, nem igaz? Ezek közül benne megvan egy csomó minden."

"Egy azonban mindenképpen hiányzik. Ez pedig a játék szeretete. A tenisz iránti szenvedély. Anélkül, hogy az ember igazán szeretné ezt a sportágat, nagyon nehéz komoly eredményeket elérni."

Nick 29 ászt szórt a meccsen, Nadal azonban összességében tisztábban, kiegyensúlyozottabban teniszezett, a rövidítések során pedig jobban kezelte a rá nehezedő nyomást, így aztán 6:3, 3:6, 7:6(3), 7:6(4) arányban övé lett ez a sokak által nagyon várt összecsapás. Hetedik meccsükön ez volt Rafa negyedik győzelme az ausztrál ellen. Ezt megelőzően Acapulcóban legutóbb kikapott tőle. 

kyrgi2.jpgFotó: Europress/AFP

Nadal szerint Kyrgios nem elég kiegyensúlyozott sem az egymást követő mérkőzéseken, sem azokon belül ahhoz, hogy Grand Slamet tudjon nyerni.

"Jó, persze az ő tehetségével, és az ő adogatásával még így is bőven van esélye arra, hogy összehozzon egy GS-t" - hangsúlyozta Nadal. "Minden adottsága megvan ehhez. Természetesen minden másképp alakulhatna a számára, ha valamennyi meccsen úgy akarna játszani, ahogy azt ellenem tette."

"De, ha megnézzük az első körös meccsét Jordan Thompson ellen, a kép teljesen más. Megnyerte a találkozót, de sokkal alacsonyabb volt az intenzitása a pályán, ahogy hozzáállt az egészhez, ahogy összpontosított, teljesen más volt, mint ellenem."

TennisNow

Hozzászólások