Salakblog - Nadal szerint Djokovicnak is kötelező lesz a COVID-19 elleni oltás, ha azt a szövetség előírja
Nadal szerint Djokovicnak is kötelező lesz a COVID-19 elleni oltás
Fotó: Europress/AFP

Nadal szerint Djokovicnak is kötelező lesz a COVID-19 elleni oltás, ha azt a szövetség előírja

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/07 14:42
Rafael Nadal ragaszkodik hozzá, hogy ha lesz COVID-19 elleni vakcina, mindenkinek, még Novak Djokovicnak is be kell majd oltatnia magát, amennyiben azt a szövetség kötelezővé teszi.

Március óta áll a tenisz, a tornákat július közepéig törölték, sőt, vannak olyanok is, például Nadal, akik azon sem lepődnének meg, ha a szezon hátralévő részében már nem rendeznének versenyeket. Többen azt is egyértelművé tették, mások mellett Amelie Mauresmo, hogy csak akkor indulhat újra minden, ha már elérhető lesz a vírus elleni oltóanyag. 

Djokovic azonban a vélemények másik végén van, ő semmiképp sem szeretné, ha kötelező lenne beoltatnia magát. 

"Nem szeretném, ha bárki is arra kényszerítene, hogy oltassam be magam csak azért, hogy utazni tudjak."

Djokovic ellenzi a koronavírus elleni védőoltást, ami akár késleltetheti majd a visszatérését is | Eurosport

Novak Djokovic más szerb sportolókkal kiegészülve egy élő bejelentkezést tartott vasárnap este a Facebookon. Ebben egyebek mellett arról is beszélt, hogy ha lesz is majd COVID-19 elleni oltóanyag, ő nem szeretné, hogy kötelező legyen beoltatnia magát. Az elmúlt napokban a világelső élete nyitott könyv volt a rajongói és a követői számára.

A világelső később valamelyet finomított az álláspontján.

"Nem vagyok szakember, de azt akarom, hogy legyen lehetőségem dönteni arról, mi a legjobb a testemnek. Még nem hoztam végleges döntést, igyekszem alaposan tájékozódni a témában, mert fontos, és mindannyiunk életét befolyásolja."

A La Voz de Galicia című lapnak adott interjújában Nadalt megkérdezték arról, támogatja-e majd a kötelező védőoltást, amikor az majd rendelkezésre áll. 

"Én ebben a kérdésben nem vagyok senki" - mondta Nadal. "Nem követelhetem senkitől, hogy kötelezően tegyen meg valamit. Mindenki szabad, azt tehet, amit akar. De, ha valaki versenyez a touron, neki kötelezően be kell tartania azokat a szabályokat, amiket a szövetség előír. Ha az utazások miatt kötelező lesz az oltás, az azért lesz, hogy megvédjük egymást."

Nem csak magának árt Djokovic, amikor oltásellenes nézeteket hangoztat | Hosszabbítás

Novak Djokovic nemrég arról beszélt egy élő Facebook-bejelentkezésben, hogy ha el is készül valamikor a COVID-19 elleni oltóanyag, nem szeretné, hogy kötelezővé tegyék azt a profi teniszezők számára. Nem ez az első eset, hogy a 17-szeres Grand Slam-győztes szkeptikusan viszonyul a "hivatalos" gyógymódokhoz, vagy hogy kapcsolatba került valamilyen konteóval.

"Djokovicnak is be kell majd oltatnia magát, ha újra versenyezni akar. Ahogy mindenkinek, köztük nyilván nekem is. Mindannyiunknak eleget kell majd tennünk az elvárásoknak. Ha az ATP vagy az ITF kötelezően előírja, hogy csak a vakcina beadása után lehet játszani, akkor be kell oltatnunk magunkat."
"Ez hasonló ahhoz, hogy a dopping-ellenőrzések miatt vannak korlátozások arra vonatkozóan, hogy mennyi és milyen gyógyszert szedhetünk. A dolog arról szól, hogy be kell tartanunk a szabályokat."

tennis365

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások