Salakblog - Nadal: nem mondtam túlzottan negatív dolgokat Kyrgiosról
Nadal: nem mondtam túlzottan negatív dolgokat Kyrgiosról
Fotó: Europress/AFP

Nadal: nem mondtam túlzottan negatív dolgokat Kyrgiosról

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/07 18:12
Múlt héten Nick Kyrgios megnyerte az acapulcói tenisztornát, többek között Rafa Nadal, Stan Wawrinka és Sascha Zverev legyőzésével. Eddigi pályafutása talán legkiegyensúlyozottabb hetén volt túl, mégsem úszta meg a hozzáállásával kapcsolatos kritikákat. Még az egyébként visszafogott Rafa Nadal is odaszúrt az ausztrálnak, bár a 17-szeres Grand Slam-győztes szerint félreértették a szavait.

Kyrgios és Nadal a verseny második fordulójában csapott össze, és végül az ausztrál hagyta elő győztesen a pályát. Győzelmének a közönség soraiban sokan nem örültek, többen hangot is adtak csalódottságuknak, Kyrgios pedig még hergelte is kicsit a publikumot. Talán ezért volt a szokottnál élesebb Nadal meccs utáni nyilatkozata. "Hatalmas tehetséggel rendelkezik, Grand Slam-tornákat nyerhetne, harcban lehetne a világelsőségért. Nincs benne tisztelet a közönség, az ellenfél, de még saját magával szemben sem" - fogalmazott.

Kyrgios szemtelen ütéssel próbálta meglepni Nadalt Acapulcóban | Hosszabbítás

Nick Kyrgios hatalmas csatában, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6) arányban legyőzte Rafa Nadalt az acapulcói tenisztorna második fordulójában. Az ausztrál teniszező - aki pocsék formája miatt egészen a 72. helyig csúszott vissza a világranglistán - három mérkőzéslabdát hárított a 17-szeres Grand Slam-győztes spanyol ellen, és a következő fordulóban ismét egy blockbuster meccsen léphet pályára, ugyanis a Steve Johnsont két játszmában búcsúztató Stan Wawrinka vár rá.

Várható volt, hogy Kyrgios ezt nem hagyja szó nélkül, az első adandó alkalommal visszavágott Nadalnak. "Én így játszom. Ő úgy játszik. Ő például rendkívül lassú a pontok között. A szabálykönyv ugye úgy szól, hogy az adogató tempójában kell teniszezni. De a mi meccsünkön mindig az ő tempójában kellett játszani. Nem fogom kommentálni sem őt, sem a játékát. Nekem megvan a saját teniszem. Úgyhogy pont nem érdekel, hogy Rafa mit mond rólam" - magyarázta az ausztrál.

Ezen a héten már az Indian Wells-i versenyre készülnek a játékosok, de a spanyol klasszis még bőséggel kapott kérdéseket az acapulcói eseményekkel kapcsolatban. Sokan úgy gondolták, Nadal elsősorban azért húzta fel magát, mert Kyrgios megpróbált alulról szerválni ellene, ám a korábbi világelső ezt visszautasította. Szerinte az ütés teljesen szabályos, ugyanakkor azt most is elmondta, a fiatal játékos javíthatna a viselkedésén. Hozzátette, Kyrgiosnak figyelembe kell venni, hogy neves játékosként példát kellene mutatnia.

Kyrgios: "Pont nem érdekel, hogy Rafa mit mond rólam." | Hosszabbítás

Ahogy arról beszámoltunk, Nick Kyrgios egy drámai meccsen, három mérkőzéslabdát is hárítva legyőzte Rafael Nadalt az acapulcói torna második fordulójában. Elég parázs hangulatú volt az összecsapás, melynek során az ausztrálnak nem sikerült elnyernie a közönség szimpátiáját. Persze nem is feltétlenül ez volt a célja.

"Sosem mondtam túlzottan negatív dolgokat Nickről, még ha ő ezt személyeskedésnek is vette. Megértem ezt a fajta játékot, úgy gondolom, hogy látványos a tenisz számára, lenne azonban néhány dolog, amiben fejlődhetne. Mindenki azt csinál, amit akar, azonban összességében úgy látom, a viselkedése hatással van a következő generációra. Fiatal és híres játékos, én pedig úgy gondolom, nekünk a helyes értékeket kell közvetítenünk a gyerekek számára" - mondta Nadal, aki második kiemeltként vághat neki az Indian Wells-i versenynek.

Tavaly csípősérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tornát, amit utoljára 2013-ban, összességében háromszor nyert meg. "Túl sok probléma volt a testemmel az előző másfél évben, de versenyképes maradtam, és még mindig harcban vagyok a legfontosabb versenyeken. Fontos számomra a szezon mostani része. Ha azt érzem, hogy, amikor készen állok a teniszre, versenyképes vagyok, az segíthet a mentális állapotomon." Nadal kiemeltként csak a második körben csatlakozik a versenyhez, Jared Donaldson és Tatsuma Ito közül kerülhet ki az első ellenfele.

via ubitennis 

Hozzászólások