Salakblog - Nadal, Navratilova és Courier is helyretette a Djokovicot kifütyülő közönséget
Nadal, Navratilova és Courier is helyretette a Djokovicot kifütyülő közönséget
Fotó: Europress/AFP

Nadal, Navratilova és Courier is helyretette a Djokovicot kifütyülő közönséget

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/03 16:55
Mint ismeretes, Novak Djokovic 4:6, 5:7, 1:2-es állásnál vállsérülés miatt kénytelen volt feladni a Stan Wawrinka elleni nyolcaddöntős mérkőzést a US Openen. Az Arthur Ashe pálya közönsége pedig - nem érezvén indokoltnak a feladást - kifütyülte a világelsőt. 

Djokovic az egész torna alatt küszködött a bal vállával. Többször beszélt arról, hogy a legkülönbözőbb módszerekkel próbálták csillapítani a fájdalmát, ami hol jobban sikerült, hol kevésbé. Részletekbe azonban nem akart bocsátkozni a sérülésével kapcsolatban. Jim Courier egy korábbi interjúban utalt rá, hogy bár nem a jobb válláról van szó, hanem a balról, a probléma ettől még komoly, hisz a fájdalom a fonákoknál, és a feldobásoknál jelentősen akadályozhatja őt. 

Ez sajnos be is igazolódott. A közönség azonban nem volt empatikus Djokoviccsal, és komoly füttyel kínálta meg a világelsőt. Azóta több jelenlegi és korábbi nagy bajnok is elmondta a véleményét a dologgal kapcsolatban. Rafael Nadalt a Marin Cilic elleni győzelmét követően kérdezték minderről.

"Úgy vélem, Djokovic egyáltalán nem érdemelte meg azt, amit kapott" - mondta Rafa. "Ő egy hatalmas sportoló, ezért biztos vagyok benne, hogy azért kellett feladnia a meccset, mert egyáltalán nem tudta volna folytatni. Higgyék, el, neki sokkal jobban fájt, mint bárki másnak a stadionban. Hisz ezzel ő kénytelen volt kihagyni egy lehetőséget, hogy harcba szálljon egy újabb Grand Slam-címért. Ráadásul a kedvenc borításán. Wimbledon után ez egy újabb komoly esély lehetett volna számára a győzelemre."

A 18-szoros egyéni GS-bajnok, Martina Navratilova is kifejezte nemtetszését a nézők reakciójával kapcsolatban. A Tennis Channel műsorában kommentálta a történteket. 

"Ugye az év a teniszezők számára is 365 napból áll. Játszanak kb. 70 meccset egy szezonban, ami azt jelenti, hogy a maradék nagyjából 290 napban ezekre készülnek. Tehát egyszerűen nem fair megkérdőjelezni Novak Djokovic elkötelezettségét a sportág iránt, miközben ő éppen sérülten ballag lefelé a pályáról. Profik vagyunk, játszani akarunk, nem pedig feladni."

Courier egyetértett Navratilovával, és hozzátette, "23,000 ember ült a stadionban, akiknek persze nem feltétlenül volt tudomásuk arról, hogy Djokovic MRI-vizsgálaton is átesett a torna során... Tehát az emberek nagy része nem rendelkezett a kellő információkkal ahhoz, hogy ítéletet alkosson."

"Egyetértek, Novak kemény srác, többször bizonyította már. És fontos hozzátenni azt is, hogy a döntésénél előre gondolkodott, a jövőt tartotta szem előtt, a szezon hátralévő részét."

Hozzászólások