Salakblog - Nadal leginkább azért csalódott, mert még küzdeni sem tudott úgy, ahogy szeretett volna
Nadal leginkább azért csalódott, mert még küzdeni sem tudott úgy, ahogy szeretett volna
Fotó: Europress/AFP

Nadal leginkább azért csalódott, mert még küzdeni sem tudott úgy, ahogy szeretett volna

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/12 11:11
Rafael Nadal úgy véli, az, hogy vereséggel kezdte a londoni ATP-világbajnokság csoportmérkőzéseit, részben az edzéshiánynak tudható be. A világelső ugyanis a Párizsban elszenvedett hasfalsérülése miatt csak korlátozott munkát tudott végezni az elmúlt időszakban.

Nadal a US Open megnyerése óta nem tudott tornát befejezni, előbb a kezével bajlódott, majd a hasizma sérült meg. A szezon vége felé egyébként is elég gyakran vannak fizikális gondjai. Jó példa, hogy 15 alkalommal kvalifikálta magát az ATP-vb-re, hatszor azonban el sem tudta kezdeni a tornát, de előfordult olyan is, hogy verseny közben lépett vissza. 

Az Alexander Zverev elleni első csoportmeccsén csak árnyéka volt önmagának. Nem tudta kezelni ellenfele adogatásait, és önmagához képest kifejezetten sokat is hibázott.

"Az az igazság, hogy Sascha jól játszott, én pedig rosszul" - mondta Nadal a meccs utáni sajtótájékoztatón. "Kereshetnék okokat, kifogásokat, de a lényeg az, hogy sokkal jobban kell játszanom a következő két mérkőzésemen. Csak ez számít. Tudtuk, hogy nehéz lesz, hisz a sérülésem és a torna kezdete óta nem sok idő telt el. De itt vagyok, és megteszem, amit tudok."

A fedett kemény borítás egyébként sem fekszik a spanyolnak. Összesen 28 ilyen tornán indult, melyek közül csak egyet, a 2005-ös Madrid Masterst sikerült megnyernie. Ami a világbajnokságokat illeti, kétszer jutott el a döntőig, 2010-ben és 2013-ban. 

nad2.jpgFotó: Europress/AFP

Ami azonban jó hír a számára, hogy bár a formája nem az igazi, úgy tűnik, a sérülései rendbe jöttek. Ez azt jelenti, hogy tudja folytatni a tornát és megpróbálja kihozni belőle a lehető legtöbbet.

"Nem panaszkodom, fizikálisan jól vagyok. Nincs fájdalom a hasfalamban. Őszintén szólva ez most az egyetlen pozitív dolog. Remélem, a hasam továbbra is rendben lesz, és tudom folytatni annak ellenére, hogy nem sokat tudta edzeni mostanában."

Rafa egyelőre óvatosan optimista. Amikor a közelgő Davis-kupáról kérdezték, arra utalva, vajon le tud-e játszani annyi meccset az idén, amennyit kellene, egy rövid csend után azt felelte, "Erre nem tudok önnek válaszolni.".

"Mindenesetre megpróbálok pozitív maradni" - folytatta Nadal. "Megpróbálok, bár az első meccsemen nem ment. Emiatt vagyok igazán csalódott, mert azt tudtam, hogy nem lesz száz százalékos a mozgásom, az önbizalmam, és az sem, ahogy ütöm a labdát. A legerősebb küzdőszellememre lett volna szükségem, azt azonban nem tudtam hozni."

nad3.jpgFotó: Europress/AFP

Azzal, hogy Nadal tegnap kikapott, nőttek Djokovic esélyei az év végi világelsőséget illetően. Igaz ahhoz, hogy a szerb a spanyol eredményeitől függetlenül biztos No 1. legyen, meg kell nyernie a tornát. 

Rafa most lent van, de korántsem adta fel. A következő meccsét szerdán játssza, Daniil Medvedev ellen. Eddig kétszer csaptak össze, mindkétszer a spanyol nyert, bár, ahogy emlékezhetünk, a US Open döntője nem múlott sokon.

ubitennis

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások