Salakblog - Nadal kikapott, de úgy véli, rendben lesz az Ausztrál Openre
Nadal kikapott, de úgy véli, rendben lesz az Ausztrál Openre
Fotó: Twitter

Nadal kikapott, de úgy véli, rendben lesz az Ausztrál Openre

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/01/09 11:59

Rafael Nadal egy kicsit rozsdásan tért vissza a Kooyong Classic elnevezésű bemutatótornán, de azt mondja, rendben lesz az Ausztrál Openre. A világelsőnek ez volt az idei első mérkőzése, melyet Richard Gasquet ellen vívott, és 6:4, 7:5 arányban elveszített.

Ami azonban a lényeg, hogy a spanyol jól mozgott, szemmel láthatóan nem volt gondja a korábban problémás jobb térdével.

"Ez egy jó edzés, egy jó teszt volt a számomra" - mondta Nadal. "Itt vagyok, és jól vagyok, ami remek hír a számomra. A terv az, hogy a következő néhány napban tovább dolgozom, hogy készen álljak az Ausztrál Openre."

Rafa nem játszott azóta, hogy a novemberi ATP-világbajnokságon visszalépett azt követően, hogy David Goffintől vereséget szenvedett az első csoportmeccsén.

A világranglista-31. Gasquet ellen elég messze volt a legjobbjától, ám ez a mérkőzés mindenképpen egy fontos lépés volt az év első major-tornája előtt.

A második szettben Nadal dupla break-hátrányba került, a francia 3:0-ra elhúzott, utána azonban a visszajött a spanyol, és 5:4-nél már nála volt az előny. Ezt követően azonban ismét elvesztette az adogatását, így végül a mérkőzést is. A tenyerese eléggé bizonytalan volt a kavargó melbourne-i szélben.

rafagasquet

Fotó: Twitter

"Hosszú év volt a tavalyi, így a szokásosnál egy kicsit később kezdtem a felkészülést. Jó érzés volt végre meccset játszani, még akkor is, ha ez nem egy hivatalos összecsapás volt."

Nadal legközelebb a Tie Break Tens elnevezésű rendezvényen lép majd pályára szerdán Novak Djokovic, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios társaságában.

via
Hozzászólások