Salakblog - Nadal kiegyenlít Federerrel szemben, Murray harmadik alkalommal is olimpiai bajnok lesz - Hosszabbítás telejósda VI.
Nadal kiegyenlít Federerrel szemben, Murray harmadik alkalommal is olimpiai bajnok lesz - Hosszabbítás telejósda VI.
Fotó: Europress/AFP

Nadal kiegyenlít Federerrel szemben, Murray harmadik alkalommal is olimpiai bajnok lesz - Hosszabbítás telejósda VI.

Hagyomány, hogy minden teniszszezon elején megpróbáljuk megtippelni, mi vár ránk az előttünk álló bő 11 hónap során. Vajon folytatódnak az előző idény tendenciái? Vagy új játékosok felemelkedésének leszünk szemtanúi? Meglepetések vagy papírforma-eredmények jellemzik az évet? Maximum megérzéseink lehetnek ezekkel kapcsolatban, de azért megtippeltük, hogyan alakul majd a 2020-as év teniszben.

A szabályok mit sem változtak: megtippeltük a négy Grand Slam-torna győztesét, és természetesen idén sem maradhat el a szokásos bold prediction, tehát a bátor (esélytelen?) tipp. Az előző években is nagy sikere volt a játékunknak, számos olvasó osztotta meg tippjeit kommentben, ezt köszönjük szépen. Arra kérünk titeket, hogy ismét csatlakozzatok itt hozzánk a tenisz szezon elején. Tehát, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk az alább látható rendszer alapján, hogy ki, hol, miért fog nyerni!

Köves Gábor (Davis-kupa-kapitány, az Eurosport szakértője)

Fiúk: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic

Lányok: Serena Williams, Simona Halep, Serena Williams, Naomi Osaka

Bold prediction: Stefanos Tsitsipas döntőbe jut valamelyik Grand Slam-tornán.

Még nem jött el az idő, hogy a feltörekvő játékosok lelökjék a trónról a nagyokat, abban az esetben természetesen, ha a nagy hármas fizikálisan topon marad. Amennyiben Nadal nem bírja fizikálisan, Thiem meglepheti őt a Garroson. Kemény pályán Tsitsipasnak és Medvedevnek lehet esélye. Egyedül a füves pálya kivétel, ott ugyanis nagyon fontos a tapasztalat. Ha mind a hárman fittek, a Grand Slam-tornákon nehéz dolguk lesz a fiataloknak, de azt sem zárhatjuk ki, hogy valakinek összejön az áttörés.

000_1M67ED.jpg Fotó: Europress/AFP

Szántó Petra (Eurosport, Hosszabbítás)

Fiúk: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Stefanos Tsitsipas

Lányok: Serena Williams, Simona Halep, Petra Kvitova, Elina Svitolina

Bold prediction: Andy Murray olimpiai bajnok lesz harmadszor is.

Megkezdődik a generációváltás a fiúknál, de nem teljesen. Minden GS-döntőben lesz fiatal és meglepetés, de csak a görögnek sikerül a végén. A lányoknál Serena megnyeri a 24.-et, aztán olimpiai bajnokként vonul vissza.

000_1IK9C0.jpg Fotó: Europress/AFP

Kálmán Laci (Hosszabbítás)

FIúk: Daniil Medvedev, Novak Djokovic, Novak Djokovic, Dominic Thiem

Bold prediction: Murray harmadszor is olimpiai bajnok lesz egyesben, ezt követően vissza is vonul.

Mivel Medvedev már kipihente az előző évi nagy menetelését, Melbourne-ben készen áll egy újabbra. Megint döntőzik, megint ötszettest játszik, ezúttal Djokóval, és mivel ő bírja jobban szuflával a végét, megnyeri az első GS-ét. Párizsban mindenki Thiem és Nadal küzdelmét várja, és elfeledkezik arról, hogy Djoko is kiváló salakjátékos. Ráadásul a szerbet még a bizonyítási vágy is majd’ szét feszíti, így aztán behúzza a Garrost. Viszi tovább a lendület, és Wimbledonban sem lehet megállítani. Ezután a nagy öregek az olimpiára koncentrálnak, Federer meg is szerzi a még hiányzó egyéni aranyérmet. A US Opent a fiatalok uralják, Thiem és Medvedev befejezik a generációváltást, és az osztrák megszerzi első GS-címét.

000_1HC7B7.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok: Serena Williams, Simona Halep, Ashleigh Barty, Naomi Osaka

Bold prediction: Clijsters visszatérését megünnepelvén behúzza a Garrost.

Serena, miután egy végletekig kiélezett döntő szettes meccsen legyőzi Osakát az AO negyeddöntőjében, maximálisan felszabadul. Hengerel az elődöntőben, és újra megtanul döntőt nyerni, így aztán Margaret Court szeme láttára szerzi meg a 24. GS-ét. Halep visszatalál kedvenc borítására, és újra azon a pályán emel magasba trófeát, ahol a legotthonosabban érzi magát, a Chatrier salakján. Jön Wimbledon, ahol Barty végre igazán megmutatja, mi minden van a kezében, és bajnok lesz az All England Clubban. Osaka, miután olimpiai aranyat nyer hazai közönség előtt, elmegy New Yorkba és ott sem talál legyőzőre.

000_1NZ00J.jpg Fotó: Europress/AFP

Németh Dániel (Hosszabbítás)

Fiúk: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem

Bold prediction: Andy Murray megszerzi harmadik olimpiai címét, de ezúttal párosban, Jamie oldalán. 

Az alapján, amit az ATP-kupán láthattunk Djokovictól, nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy bárki is megállíthatja őt Melbourne-ben. És nem is fogja. Nadalnak salakon a tavalyinál is nehezebb dolga lesz, mivel egy extramotivált Djokovic mellett a trónjára törő Thiemmel és a többi fiatallal is meg kell küzdenie, ezzel együtt tovább folytatja a dominanciáját Párizsban, vagyis kiegyenlít Federerrel szemben a Grand Slam-győzelmeket tekintve. Wimbledonban viszont megszerzi a svájci a 21. címét, ezzel különösen érdekes lesz a US Open, csakhogy a legkiszámíthatatlanabb Grand Slam ezúttal is lecsap a nagyokra, így Dominic Thiem - némi meglepetésre - kemény pályán szerzi meg az első Grand Slam-címét.

000_1LR4IV.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok: Naomi Osaka, Bianca Andreescu, Bianca Andreescu, Naomi Osaka

Bold prediction: Dayana Yastremskát Grand Slam-döntőhöz segíti Sascha Bajin, ám ott az edző régi tanítványa, Naomi Osaka útjukat állja.

Eljött az idő, hogy a lányoknál is stabilizálódjon az élmezőny, és elkezdődjön egy új, rendkívül izgalmas éra. Kemény pályán - ha minden klappol nála - jelenleg talán Naomi Osaka rendelkezik a legnagyobb tenisszel, Wim Fissette pedig ki fogja hozni belőle a potenciált. Melbourne-ben címet véd Osaka, majd New Yorkban győzelemmel zárja a Grand Slam-szezont. Párizsban a sérüléséből visszatérő Andreescu végigveri a mezőnyt, majd ezt a lendületet kihasználva Wimbledonban is magasba emelheti a győztesnek járó trófeát (vagy jelen esetben tálat). Ezzel az év végi világelsőségért is harcban lesz, ám ezt végül a több mérkőzést játszó Osaka szerzi meg.

000_1GZ56J.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások