Salakblog - Nadal készen áll a keménypályás szezonra, de Cincinnatit lehet, hogy kihagyja
Nadal készen áll a keménypályás szezonra, de Cincinnatit lehet, hogy kihagyja
Fotó: Europress/AFP

Nadal készen áll a keménypályás szezonra, de Cincinnatit lehet, hogy kihagyja

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/31 18:42
Rafael Nadal saját bevallása szerint kiváló fizikális állapotban van, úgyhogy semmi akadálya, hogy a jövő héten pályára lépjen a Montreal Mastersen. 

A 18-szoros Grand Slam-bajnok első kiemeltként és címvédőként vesz majd részt az év hatodik ezres versenyén, a Rogers Cupon. Az elmúlt másfél évben ez volt az egyetlen kemény pályás verseny, melyet Rafa meg tudott nyerni.

A Nagy Hármas tagjai közül egyedül ő lesz ott Montrealban, ugyanis mind a világelső Novak Djokovic, mind a ranglista-harmadik Roger Federer úgy döntött, hogy hosszabb pihenőt tart, ezért kihagyja a tornát.

Nadal, aki a Federerrel szemben elvesztett wimbledoni elődöntő óta nem játszott tétmeccset, arról beszélt otthon, Mallorcán a sajtónak, hogy kiváló állapotban érzi magát, és a felkészülése remekül sikerült. 

"Összességében úgy gondolom, hogy fizikálisan ebben az évben rendben vagyok, erősnek érzem magam. Hamarosan elutazom Montrealba, ahol az utolsó simításokat is elvégzem a felkészülésemen. Egyelőre minden a legnagyobb rendben. Wimbledon után egy kicsit fáradt voltam, de pihentem egy nagyot, majd elkezdtem a kemény pályás felkészülést."

Montreal tehát biztos, Cincinnati azonban még lóg a levegőben. Nadal ugyanis, bár nevezett az ohiói ezres versenyre, az indulását attól teszi függővé, hogy hogy teljesít majd Kanadában.

"Meglátjuk, hogy megy a játék Montrealban. Annak alapján döntöm majd el, részt veszek-e a Cincinnati Mastersen. Az a torna csak egy lehetőség a számomra. Az a lényeg, hogy megfelelően felkészüljek a US Openre, mindent ennek rendelek alá."

rafa2.jpg Fotó: Europress/AFP

A borítás Cincinnatiben hagyományosan gyorsabb, mint Kanadában, ezért nem volna meglepő, ha Rafa végül valóban visszalépne. Ha sikerülne Montrealban címet védenie, akkor pedig erre kifejezetten komoly esély mutatkozna.

Nadal idei mérlege 37-6; győzelmei közül ötöt top 10-es ellenfelekkel szemben szerzett. Két tornát nyert, Rómában és a Roland Garroson. 

A US Open végéig a spanyol megvédendő pontjainak a száma 1720, ami majdnem 1000-rel több, mint amennyit Federer véd ugyanebben az időszakban. Benne van tehát a pakliban, hogy ők ketten szeptember közepére helyet cserélnek egymással. 

ubitennis

Hozzászólások