Salakblog - Nadal: "Jó lett volna Rogerrel elődöntőzni, de Tsitsipas is kemény ellenfél lesz"
Nadal: "Jó lett volna Rogerrel elődöntőzni, de Tsitsipas is kemény ellenfél lesz"
Fotó: Europress/AFP

Nadal: "Jó lett volna Rogerrel elődöntőzni, de Tsitsipas is kemény ellenfél lesz"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/18 09:51
Köszönhetően annak, hogy Rafael Nadal tegnap legyőzte Fernando Verdascót a római tenisztorna negyeddöntőjében, egy héten belül másodszor mérkőzhet meg Stefanos Tsitsipasszal, ezúttal az olasz fővárosban. A Madrid Openen a görög meglepte őt, és döntő szett 6:3-mal ő jutott a fináléba. 

Rafa zsinórban negyedik tornáján játszik elődöntőt, némi meglepetésre azonban az elmúlt három versenyen ez a forduló egyszersmind a végállomást is jelentette a számára. 

"Sokévnyi tapasztalattal a hátam mögött, pontosan tudom, mi történt Madridban. Ezúttal megpróbálom jobban csinálni" - mondta Nadal. "Az mindenesetre jó hír, hogy ismét itt vagyok az elődöntőben, mert ez azt jelenti, hogy itt Rómában is szereztem már három győzelmet."

"Természetesen minden meccs, minden győzelem és minden vereség után beszélek a csapatommal. De őszintén szólva tudom, mi volt a gond legutóbb, és most megpróbálom kijavítani az akkori hibákat. Történt, ami történt Monte-Carlóban, Barcelonában és Madridban, ez azonban itt most Róma, egy másik torna."

"Stefanos egy jó játékos. A csapatommal a szezon elején mindig megtippeljük, kik lesznek majd ott az év végén a top 10-ben, és én Tstsipasra tettem. Nem azért mondom ezt, mert egy zseni volnék, hanem, mert jól látható volt, hogy minden adottsága megvan ehhez. Még annál is jobban kezdte a szezont, mint vártam. Teljesen megérdemelten tart ott, ahol. Nagyon kemény ellenfél."

rafa2.jpgFotó: Europress/AFP

Nadal rendkívül meggyőzően teniszezik Rómában. Nyert ugye hat szettet az előző három körben, de úgy, hogy mindeközben összesen csak hat játékot veszített. Rafa reagált arra is, hogy sajnálatos módon a női világelső, Naomi Osaka, valamint Roger Federer is visszalépett a tegnapi napon.

"Néha ez van sajnos. Ez része a játéknak. Nagyon sajnálom Osakát, és különösen Rogert. Jó lett volna, ha lett volna esélyünk játszani az elődöntőben. Persze így is egy kőkemény ellenfelem lesz Tsitsipas személyében."

Valóban, a görög sincs éppen rossz formában, hisz Rafához hasonlóan ő sem vesztett még szettet a tornán, ráadásul az előző körben a monte-carlói győztest, Fabio Fogninit búcsúztatta.

via

Hozzászólások