Salakblog - Ha szeptemberben lesz a Garros, Nadal tuti kihagyja a US Opent - Salakblog podcast
Ha szeptemberben lesz a Garros, Nadal tuti kihagyja a US Opent - Salakblog podcast
Fotó: Brightcove

Ha szeptemberben lesz a Garros, Nadal tuti kihagyja a US Opent - Salakblog podcast

Az olimpia, a kerékpár és a foci után a tenisszel kapcsolatos híreket és a közeljövőt érintő változásokat is kitárgyaltuk egy videós podcast formájában az Eurosport kommentátoraival és a Hosszabbítás szerzőivel. Ezúttal Szabó Gábor, Szántó Petra, Németh Gergely és Németh Dániel ült a laptopok és a mikrofonok mögé, szigorúan otthoni karanténkörnyezetben.

Ahol van esély a versenyek megrendezésére, ott meg is fogják azt tartani, függetlenül attól, milyen jelentős tornák maradnak el - ez akár a körülményekhez képest kifejezetten optimista kicsengésű adásunk végső konklúziója is lehetne. Egyebek mellett még az az ötlet is felmerült - más sportágaktól kölcsönözve -, hogy esetleg alternatív helyszínen rendezzenek Grand Slam-tornát, mondjuk Németországban, ahol feltűnően jól kezelik a vírushelyzetet. Vagy valamikor év végén Londonban, ha már egyszer a vb-t amúgy is bajos lenne megrendezni.

Beszéltünk arról, hogy mely versenyeket fenyegeti a halasztás vagy akár a végleges törlés veszélye, hol reménykedhetnek még a folyatásban és milyen alternatív lehetőségek jöhetnek szóba. Kitértünk arra, hogyan hathat a szünet a játékosokra, milyen nehézséget jelent ez nekik a felkészülésükben és - hangozzon ez bármilyen furcsán - milyen előnyei lehetnek a várhatóan még néhány hónapig elnyúló teniszmentes időszaknak. Természetesen előjött az örök NextGen vs. Nagy Hármas téma is a rendkívüli helyzet kontextusában. 

A felvétel pillanatában még nem született meg a döntés a wimbledoni torna halasztásáról, de ezzel kapcsolatban is kifejtettük a véleményünket.    Podcastjeink elérhetőek az iTuneson is!

Hozzászólások