Salakblog - Nadal és Federer legjobb aranyköpései
Nadal és Federer legjobb aranyköpései
Fotó: Europress/AFP

Nadal és Federer legjobb aranyköpései

Rév DánielRév Dániel
2019/06/07 11:19
Roger Federer és Rafael Nadal párharca immáron 15 évre nyúlik vissza. Ez éppen elég idő volt arra, hogy nagyon sokszor nyilatkozzanak a másikról. Az ATP honlapja mindkettejüktől öt olyan gondolatot idézett, ami a nagy riválisról szól.


Nadal


"Ha a legjobb teniszét játszotta volna, akkor nem lett volna esélyem. De ilyen a tenisz. Ha egy olyan játékos, mint amilyen én vagyok, nagyon-nagyon jól játszik, és egy olyan top játékos, mint Roger, nem nyújtja a legjobbját, akkor én is nyerhetek." - Miami, 2004

"Ha ő nagyon jól játszik, akkor nekem hihetetlenül jól kell. Ha ez nem sikerül, lehetetlen a feladatom, főleg, ha tele van önbizalommal. Amikor ő 100 százalékot nyújt, akkor egy másik ligában van. Lehetetlen őt megállítani." - 2007-es világbajnokság.

"Mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk. Igazából nem is nagyon változott az eleje óta, mert mindig is nagyon tiszteltük egymást. A kapcsolatunk csak abba az irányba változott, hogy közelebb kerültünk egymáshoz, hiszen több időt töltünk együtt, sokat vagyunk együtt a Játékosok Tanácsában, a pályán, bemutató meccseket játszunk egymás ellen. Szerintem ez nem egy rivalizálás. Ezek a fontos pillanatok a teniszben, és csak még jobbá teszik a sportot." - 2010-es világbajnokság.

"Amikor pályára lépsz Roger ellen... én úgy megyek a pályára, hogy tudom, egy hihetetlen játékos ellen játszom. Ami a múltban történt, az valószínűleg nem fog segíteni. Úgy állok minden mérkőzéshez, hogy az egy külön történet, és minden nap egy kicsit más." - Australian Open, 2014.

"Két különböző játékstílus kombinációja teszi egészen különlegessé ezeket a meccseket. Mindketten másképpen állunk a teniszhez, és mindketten nagyon sikeresek voltunk a saját stílusunkkal. Szerintem ez a rivalizálás nem csak a teniszben van jelen. A világunkon kívülről érkező emberek is beszélnek erről, és ez jót tesz a sportunknak." - Australian Open, 2017.

000_SP68J.jpg Fotó: Europress/AFP


Federer


"Én azt gondolom, hogy ő egy hihetetlen teniszező. Olyan ütései vannak, amilyenek senki másnak nincsenek. Ha ilyennel rendelkezel, akkor egyedi vagy és különleges. Ráadásul tele van akaraterővel. Megvan a mentális és fizikális képessége, hogy nagyon magas szinten játsszon éveken át, és tegye ugyanezt órákon és heteken keresztül. Ezt már sokszor bebizonyította. Sok sérülésből tért vissza a legjobbak közé. Ráadásul ez úgy sikerült neki, hogy nem tűnt nehéznek a visszatérése, ami egy nagyon nehéz dolog. Szerintem csodálatos hatással volt a játékra. Nagyon tisztelem őt, nagyon sok tulajdonsága miatt." - Australian Open, 2017.

"A teniszben nincsenek döntetlenek, de boldog lettem volna, ha ezt a trófeát megoszthattam volna Rafával." - Australian Open, 2017.

"Ez nem fog megtörténni. Nincs már annyi évünk hátra a karrierünkből, és túl jó helyen állunk a világranglistán, így csak a tornák döntőiben futhatunk össze mostanában... és őszintén, nem nyerhetek mindig Rafa ellen. Ő túl jó játékos" - Sanghaj, 2017, arról, hogy az egymás elleni mérleget megfordíthatja-e Nadal ellen.

"Ő egyértelműen egy olyan srác, aki engem is jobbá tett. Nem akarom ezt megköszönni neki, de neki is köszönhető, hogy egy kicsit átalakítottam a játékomat, visszatértem a gyakorlópályákra, és elgondolkodtam azon, hogy mit változtathatnék meg. Emiatt végülis kellettek azok a vereségek, amiket elszenvedtem." - Sanghaj, 2017.

"Azt hiszem, hogy nagyon különböző személyiségek vagyunk, és különböző típusú játékosok is. Nagyon máshogyan állunk a játékhoz, és mégis mindketten ki tudtunk emelkedni... és ez hozzáad ahhoz a szuper rivalizáláshoz, amink volt. És ha hozzáadod az alapítványi dolgokat, a promóciós feladatokat, amiket a Tournak csináltunk, a politikai dolgokat... nagyszerű utat jártunk be kéz a kézben Rafával." - Indian Wells, 2019.

Hozzászólások