Salakblog - Nadal és Djokovic megszólalt a tervezett szaúdi bemutatómeccsel kapcsolatban 
Nadal és Djokovic megszólalt a tervezett szaúdi bemutatómeccsel kapcsolatban 
Fotó: Europress/AFP

Nadal és Djokovic megszólalt a tervezett szaúdi bemutatómeccsel kapcsolatban 

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/29 16:23

Rafael Nadal és Novak Djokovic egyelőre kivárnak és később döntenek arról, hogy elmennek-e Szaúd-Arábiába lejátszani a tervezett bemutatómeccsüket. Mindezt azok után, hogy most már biztossá vált, Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót meggyilkolták Isztambulban. 

A világranglista első két helyezettje az előzetes tervek szerint december 22-én, Dzsiddában lép majd pályára. Ám, ahogy arról beszámoltunk, az Amnesty International arra kérte a két klasszist, hogy vagy ne játsszák le ezt a meccset, vagy legalább emeljék fel szavukat az országban tapasztalható emberi jogi problémák kapcsán. 

"A csapatom kapcsolatban van Szaúd-Arábiával" - mondta Djokovic. "És azon vagyunk, hogy minél jobban megértsük ezt a helyzetet."

A gyilkosság óta más sporteseményeket is rendeztek az országban, például egy Brazília-Argentína barátságos focimeccset október 16-án.

"Én nem akarom belekeverni magam semmilyen politikai ügybe" - folytatta Djokovic. "Aminek most mindketten ki vagyunk téve, az egy rendkívül szerencsétlen helyzet. Egyelőre nem áll a rendelkezésünkre elegendő információ, utána kell még járnunk néhány dolognak, és aztán hamarosan meghozzuk a döntésünket."

"Természetesen tisztában vagyok a történtekkel" - mondta Nadal. "De az a helyzet, hogy már egy éve elköteleztem magam, hogy játszani fogok ott. A csapatom kapcsolatban van az ottaniakkal, elemzik a helyzetet. Szörnyű dolog, hogy egy újságíró életét vesztette. Valami nagyon rossz dolognak kellett történnie ott benn. Remélem, a dolgok mielőbb tisztázódnak."

via
Hozzászólások