Salakblog - Nadal elégedett a szezonjával, méltatta Djokovic visszatérését
Nadal elégedett a szezonjával, méltatta Djokovic visszatérését
Fotó: Europress/AFP

Nadal elégedett a szezonjával, méltatta Djokovic visszatérését

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/20 18:02

Noha számos sérülés nehezítette a dolgát a szezon során, Rafael Nadal úgy véli, egy kifejezetten sikeres évet zárt. 

A világranglista második helyezettje nem játszott tétmeccset azóta, hogy föl kellett adnia a US Open elődöntőjét Juan Martin del Potro ellen. Nadal az utóbbi hónapokban térd- és hasfal-problémákkal küzdött, és a bokáján egy kisebb műtétet is végre kellett hajtani novemberben. 

"Úgy érzem, a sérülésem dacára egy jó szezon van mögöttem. Amikor megfelelő fizikális állapotban voltam, jól ment a játék és jöttek is az eredmények. Kilenc tornán vettem részt és a második helyen zártam az évet."

Rafa valóban kilenc tornán indult az idén, ám kettőt, az Ausztrál Opent és a US Opent sérülés miatt nem sikerült befejeznie. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy 2018-ban mindössze egy kemény pályás tornát tudott végigjátszani, a Toronto Masterst, melyet meg is nyert. A salakszezont azonban dominálni tudta, négy versenyen is győzött, köztük a Roland Garroson, immáron 11. alkalommal. Végül 45-4-es mérleggel zárta az évet.

Miközben Nadal szezonjának második fele a sérülések következtében elég halványra sikerült, addig egyik legnagyobb riválisa, Novak Djokovic hengerelt az elmúlt fél évben. A wimbledoni torna kezdete óta lejátszott 38 mérkőzéséből 35-öt megnyert, behúzott két Grand Slamet és teljesítette a karrier Golden Masterst. Ezzel a teljesítménnyel az egész teniszvilág, így természetesen Rafa elismerését is kivívta. 

"Novak bebizonyította, hogy mekkora klasszis, és ezzel együtt azt is, hogy egy rettenetesen kemény ellenfél. Borzasztóan nehéz ellene teniszezni, és még annál is nehezebb megverni, ugyanis tökéletesen lefedi a pálya minden egyes szögletét. Bárki számára a létező egyik legkeményebb ellenfél."

Nadal Abu-Dzabiban kezdi a szezont egy bemutatótornán, ahol egyébként Djokovic is elindul. Eddig négyszer nyerte meg ezt a versenyt, legutóbb 2016-ban. 

"Már javában készülök a következő szezonra. Jól érzem magam, eddig minden a terv szerint halad."

Az abu-dzabi torna december 27-én rajtol. Rafának az első körben nem kell játszania, az elődöntőben pedig majd a Kevin Anderson-Dominic Thiem meccs győztesével mérkőzik.

via
Hozzászólások