Salakblog - Nadal egymillió euróval segíti a mallorcai árvíz károsultjait
Nadal egymillió euróval segíti a mallorcai árvíz károsultjait
Fotó: Europress/AFP

Nadal egymillió euróval segíti a mallorcai árvíz károsultjait

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/22 17:00

Rafael Nadal a mallorcai Manacor városában született, mindösszesen tíz kilométerre attól a Sant Llorenctől, ahol idén októberben a heves esőzések miatti árvíz következtében 13-an életüket vesztették, a település infrastruktúrájában pedig súlyos károk keletkeztek. A spanyol teniszező azóta több ízben is segítette már szülőhazáját, most pedig jelentős összeggel támogatja a helyieket.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok októberben személyesen vett részt az árvíz-sújtotta részek helyreállításában: többek között segített eltakarítani az utcákon maradt sarat. Ezen kívül felajánlotta a közelben lévő Rafa Nadal Akadémia szolgálatait azoknak, akik fedél nélkül maradtak a katasztrófát követően, az áldozatok emlékére pedig néma csenddel adóztak az ott dolgozók és tanulók.

"Szomorú nap ez Mallorca számára" - írta a Nadal akkor a Twitteren. "Szeretném kifejezni a legőszintébb részvétemet az elhunytak családjainak, és mindazoknak, akik megsérültek az áradások során. Valamennyi létesítményünket felajánljuk mindazok részére, akiknek átmeneti otthonra van szükségük." A világranglista-2. teniszező azóta is segíti az áldozatokat.

"Ölelés és szívből jövő üdvözlet Rafának, rendkívül komoly az a segítség, amit nyújtasz, barátom" | Hosszabbítás

Rafael Nadal részt vesz a romok eltakarításában, a helyreállításban szülőhelyén, Mallorcán, azok után, hogy a szigetet pusztító áradás sújtotta, melynek nyomán legalább tíz ember életét vesztette, és sokan eltűntek. A 17-szeres Grand Slam-bajnok maga is söprűt ragadott és próbálta a sártól és a víztől megszabadítani Sant Llorenç város utcáit.

Egészen konkrétan egymillió eurót ajánlott fel az árvíz károsultjainak.

Mateu Puigròs, a település polgármestere nyílt levélben köszönte meg Nadal szolgálatait. "Hatalmas segítség ez egy különleges embertől, aki minden nap megmutatja a szülőföldje és a közössége iránti elkötelezettségét. Bárhová is megy a világon, mindig kifejezi a hazaszeretetét, mert közülünk való. Tisztában voltunk az emberségével, ami legalább olyan jelentős, mint a tehetsége és az eredményei."

Néhány napja egyébként bejelentették, hogy az Olazabal & Nadal Invitational nevű, José María Olazabal profi golfozóval közösen szervezett jótékonysági golftornából származó bevételek egy részét szintén a mallorcai újjáépítésre fordítják. Korábban az is eldőlt, hogy hasonló célokra fogják felhasználni a jövő szombaton megrendezésre kerülő Rafa Nadal Sports Centre Urban Race futóverseny bevételeit is.  

Hozzászólások