Salakblog - Nadal Dimitrovval edzett együtt, mielőtt harcba szállna tizedik római tornagyőzelméért
Nadal Dimitrovval edzett, mielőtt harcba szállna tizedik római tornagyőzelméért
Fotó: Rafa Nadal Academy

Nadal Dimitrovval edzett együtt, mielőtt harcba szállna tizedik római tornagyőzelméért

Takács MártonTakács Márton
2020/09/11 10:34
Rafael Nadal éppen arra készül, hogy a jövő héten közel hét hónapos kihagyás után visszatérjen az ATP Tourra, ráadásul szívének kedves helyén, Rómában láthatjuk újra, ahol a tizedik tornagyőzelméért száll majd harcba. A világranglista második helyezettje a napokban a 2017-es világbajnok Grigor Dimitrovval edzett együtt Mallorcán. 

A spanyol salakkirály nem vett részt sem a Cincinnati Mastersen, sem a jelenleg is zajló US Openen - melyen ő a címvédő -, így a római 1000-es torna lesz az első versenye február óta, amikor is felemelhette karrierje 85. (!) ATP-trófeáját, mivel megnyerte az acapulcói viadalt.

Megvan, hogy mikor tér vissza Nadal | Eurosport

A jövő heti, római tornán tér vissza csaknem hét hónapos kihagyás után Rafael Nadal, a spanyolok teniszsztárja. "A Foro Italico mindig is különleges hely volt a számomra, idén pedig kiváltképp az, mivel hosszú szünet után ott versenyzek ismét" - jelentette be kedden a 19-szeres Grand Slam-bajnok, aki rekordot jelentő módon kilencszer diadalmaskodott az olasz fővárosban.

A héten a Rafa Nadal Akadémián készül, mielőtt Rómába utazna, ahol senki sem érte el nála nagyobb sikert, ugyanis rekordot jelentő 61-6-os győzelem/vereség mutatóval rendelkezik az olasz fővárosban. Amennyiben a 35 ATP Masters 1000-tornagyőzelemmel büszkélkedő Nadal tizedik alkalommal is diadalmaskodna a Foro Italicóban, akkor eggyel megelőzné Novak Djokovicot az ezen a szinten nyert tornák számában. Az ugyanazon versenyen aratott végső győzelmek számában a Roland Garroson tartja a rekordot, ahol már 12 alkalommal koronázták meg. 

A balkezes spanyol 2018-ban és 2019-ben is behúzta Rómát, mindkétszer legyűrte Djokovicot is menetelése során, tavaly a döntőben, két éve pedig a legjobb négy között. Nadal 2008 óta nem veszített meccset a torna negyeddöntője előtt, akkor a második körben a korábbi világelső Juan Carlos Ferrero győzte le. 

Grigor Dimitrov, a világranglista korábbi harmadik helyezettje idén Nadal akadémiáját választotta, hogy felkészüljön a közelgő salakpályás szezonra, Rómára és a szeptember 21. és október 11. között rendezendő Roland Garrosra. Ez a harmadik alkalom, hogy a bolgár Mallorcát választotta a közvetlen felkészülése helyszínéül. 2017-ben júliusban és novemberben is így tett, abban az évben, amikor begyűjtötte első Masters 1000-es tornagyőzelmét Cincinattiben

Dimitrov 2014-ben elődöntős volt Rómában, ahol éppen Nadaltól kapott ki. Idén a második körig jutott csak a US Openen, ott Fucsovics Márton búcsúztatta öt játszmában, szetthátrányból fordítva.  .

via ATP

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások