Salakblog - Nadal combsérülés miatt visszalépett Brisbane-től
Nadal combsérülés miatt visszalépett Brisbane-től
Fotó: Europress/AFP

Nadal combsérülés miatt visszalépett Brisbane-től

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/02 12:28

Rafael Nadal az előzetes terveivel ellentétben mégsem tudja vállalni a játékot Brisbane-ben, így a világranglista-2. spanyolt leghamarabb a január 14-én kezdődő Ausztrál Openen láthatjuk teniszpályán. A korábbi világelsőt az előző szezon végén térd- és bokasérülés hátráltatta, ezúttal viszont a combja miatt nem tud teljes értékű munkát végezni.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok elővigyázatosságból döntött a visszalépés mellett, az orvosaival történő konzultációt követően. Sérülése nem súlyos, a sajtótájékoztatón Nadal izomhúzódásról beszélt, azonban nagy a veszélye annak, hogy a terhelés hatására súlyosbodhatna a probléma. Nadal célja, hogy Melbourne-ben már 100%-os állapotban legyen, ami szerinte változatlanul reális cél lehet.

"Jelentős lenne a kockázata annak, hogy nem indulhatok Melbourne-ben, játék nélkül viszont jól kezelhető a dolog. Edzéseken úgy érzem, jó szinten teljesítek, azonban nem tudom a legjobbamat hozni. Azzal, hogy nem játszom itt, valószínűleg biztosítom, hogy 100%-os állapotban leszek Melbourne-ben. Mindenki azt mondta, hogy nem jó ötlet növelni az esélyét annak, hogy a húzódásból valami komolyabb legyen" - indokolta döntését Nadal.

Talán mondani sem kell, hogy a spanyol elsősorban a Grand Slam-tornákon szeretne jól teljesíteni, és a 2018-as szezon alapján bizakodó lehet, ugyanis egyik versenyen sem volt esélytelen. Wimbledonban és a US Openen elődöntőt játszott, Ausztráliában pedig a negyeddöntőig jutott. Sérülései miatt csak kilenc tornán indult, ezekből viszont ötöt megnyert. Bár a világelsőséget elveszítette, visszaszerzése nem szerepel a prioritásai között.

"Nem célom, hogy visszaszerezzem a világelsőséget. Olyan dolgokért szeretnék harcolni, amelyek éreztetik, hogy élek, amelyek motiválnak. Nyilvánvaló, hogy jobban szeretném az első helyet, mint a másodikat, és jobban szeretném a második helyet, mint az ötödiket. A fő célom azonban, hogy egészséges maradjak, és addig játsszak, ameddig csak lehetséges."

via news.com

Hozzászólások