Salakblog - Nadal minden útja Rómába (és persze Párizsba) vezet
Nadal minden útja Rómába (és persze Párizsba) vezet
Fotó: Europress/AFP

Nadal minden útja Rómába (és persze Párizsba) vezet

Takács MártonTakács Márton
2020/09/15 17:09
Rafael Nadal izgatott, hogy visszatérhet a római ATP-tornán, ahol a héten megpróbálja megszerezni a 10. címét. 
"Róma mindig izgalmas" - nyilatkozta Nadal a torna hétfői online sajtótájékoztatóján. "Kétségtelenül ez az egyik legfontosabb esemény a világon. De persze, ez most nem lesz ugyanaz, mert nincsenek nézők, és mivel a buborékban vagyok, nem élvezhetem a város adta lehetőségeket sem. De legalább van egy tenisztornánk itt, Rómában. Ez jó hír és örülök neki."

Nadal már múlt szerdán megérkezett az olasz fővárosba, a három ATP Masters 1000-es verseny közül a másodikra ​​2020-ban. A Foro Italicóban szerdán játssza majd az első mérkőzését, mégpedig a múlt héten a US Open elődöntőjéig jutó honfitársával, Pablo Carreno Bustával, akit Alexander Zverev csak öt játszmában tudott legyűrni New Yorkban. Nadal a múlt héten még Mallorcán, a saját akadémiáján készült, Grigor Dimitrovval is együtt ütögetett.

Nadal Dimitrovval edzett együtt, mielőtt harcba szállna tizedik római tornagyőzelméért | Eurosport

Rafael Nadal éppen arra készül, hogy a jövő héten közel hét hónapos kihagyás után visszatérjen az ATP Tourra, ráadásul szívének kedves helyén, Rómában láthatjuk újra, ahol a tizedik tornagyőzelméért száll majd harcba. A világranglista második helyezettje a napokban a 2017-es világbajnok Grigor Dimitrovval edzett együtt Mallorcán.

"Rengeteg idő telt el azzal, hogy a megfelelő edzéseket végezzem el." - mondta Nadal, aki február 29. óta nem versenyzett a COVID-19-es járvány miatt. "Szükségem van meccsekre is, hogy 100%-osnak érezzem magam. Izgatott vagyok azért is, mert nagy várakozások nélkül térhetek vissza a tourra. Tudom, hogy nehéz első mérkőzésem lesz Pablo ellen. Remekül játszik. Szóval meglátjuk, mindenesetre jó teszt lesz. Az az elvárásom, mint mindig, hogy felmenjek a pályára és megpróbáljam versenyképesnek érezni magam. Ez az első célom. Majd ott a pályán, ha úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok, és meglátom, hogyan érzem magam, akkor dől el, hogy milyen egyéb célokat kereshetek."

Ez lesz hatodik egymás elleni partijuk Carreno Bustával, Nadal 5-0-ra vezet összesítésben. Rómában ráadásul elképesztő dominanciát mutatott be Rafa, 61 győzelme mellett mindössze hat vereséget könyvelt el eddig a római Mastersen. 

A 33 éves salakkirály már a 85. ATP-trófeáját emelhette magasba idén, amikor februárban megnyerte az acapulcói viadalt. Elismerte, hogy megnézte a US Open vasárnapi döntőjének első négy játszmáját a későbbi győztes Dominic Thiem és Alexander Zverev között.

"Örülök Dominicnak." - említette Nadal, aki a Roland Garros 2018-as és 2019-es fináléjában is legyőzte Thiemet. "Ő olyan valaki, aki megérdemelte, hogy nagy címet nyerjen. Nagyon keményen dolgozó játékos. Rendkívüli mértékben fókuszál a céljaira. Ráadásul jó ember is. Megérdemli."

A 12-szeres Roland Garros-győztes spanyol a vesztes félről, Alexander Zverevről is sportszerűen beszélt. 

"Sajnálom Saschát. Közel volt, de bizonyos szempontból úgy gondolom, hogy még ha Sascha remek döntőt is játszott, Dominicnak egy kicsit biztosabb útja volt a fináléig. Saschának valószínűleg több esélye lesz a jövőben a Grand Slam-győzelemre." - zárta nyilatkozatát Nadal.

via ATP

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások