Salakblog - Nadal a koncentrációjával küzdött, Tsitsipas erőt merítenie a bolíviai salakspecialista elleni szenvedéséből
Nadal a koncentrációjával küzdött, Tsitsipas erőt merítenie a bolíviai salakspecialista elleni szenvedéséből
Fotó: Europress/AFP

Nadal a koncentrációjával küzdött, Tsitsipas erőt merítenie a bolíviai salakspecialista elleni szenvedéséből

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/29 19:23
Rafael Nadal három játszmában elintézte második fordulós ellenfelét, így bejutott a Roland Garros harmadik fordulójába. Ott van a legjobb 32 között Stefanos Tsitsipas is, aki viszont a vártnál jóval nehezebb mérkőzésen, négy szettben verte a bolíviai Hugo Dellient. A lányoknál továbbjutott Garbiñe Muguruza, méghozzá az első fordulóhoz képest nagyon simán. A negyedik játéknap nyilatkozatai közül válogattunk. 

A címvédő Nadalnak az első fordulóhoz hasonlóan a második sem jelentett túlzottan nagy kihívást, sima három szettben verte a selejtezős Yannick Madent. A 11-szeres bajnok az első és a második játszma során egyetlen bréklabdával sem került szembe, a harmadikban azonban visszaesett valamelyest a játéka, többet rontott és adogatóként bizonytalanabbá vált. Belefért, így is kényelmesen jutott a harmadik körbe, de azért a meccs utáni interjúkból nem maradt el a tőle megszokott önkritika.

"Úgy gondolom, az első két szettben jól játszottam. Nem hihetetlenül jól, de a 6:1, 6:2 után pozitív érzéseim voltak. Őszinte leszek, a harmadikban veszítettem a koncentrációmból és az intenzitásomból, ezért nehéz lett a mérkőzés. Megvolt a lehetőségem 1:1-nél, ha jól emlékszem semmi-harmincra vezettem, 3:2-nél pedig brékelőnyben voltam. Visszabrékelt, majd majd megint én kerültem előnybe, de ütöttem két kettős hibát és elveszítettem a szervám" - értékelt Nadal.


"Goffin nagyon összetett játékos, minden ütéssel rendelkezik. Elképesztő pályafutás áll mögötte, edzésen pedig sokszor találkoztunk, így elég jól ismerjük egymást. Olyan ellenfél, akit csak nagyon jó játékkal lehet megverni. Gyors, remek szögeket üt, kemény meccsre számítok a harmadik fordulóban. Igyekszem a legjobbamat nyújtani" - tekintett előre a második kiemelt, aki hozzátette: nem gondol a Roland Garros megnyerésére, napról napra szeretne haladni a kitűzött cél felé.

Stefanos Tsitsipas a vártnál sokkal nagyobb csatára kényszerült a bolíviai Hugo Dellien ellen, aki az első szettet meg is nyerte a 20 esztendős görög ellen. Sok fiatalnak nehézséget okoz, hogy kiutat találjon egy ilyen helyzetből, Tsitsipas azonban változtatni tudott a játékán, és ha nem is könnyedén, de átvette az irányítást a találkozó felett. Így is megvolt a veszélye a döntő szettnek, azonban ezt elkerülte a világranglista-6. teniszező, és továbbjutott a harmadik fordulóba.  

"Nagyon nehéz dolgom volt, megizzasztott. Keményen küzdöttem és hittem magamban. Nagyon örülök, hogy vissza tudtam jönni a negyedik szettben, sosem lehet tudni, mi történik, ha elveszíted az irányítást. Nehéz ellenfél volt, mert egy igazi salakspecialista, meg is szenvedtem ellene, különösen az első játszmában. Szerencsére megtaláltam a megoldást, jobban variáltam a játékom, többször mentem fel a hálóhoz. Örülök, hogy túléltem, meglátjuk, tudok-e ennél jobban játszani."


"Picit dühös voltam magamra, mert nem azt csináltam, amit kellett volna. Meg kellett küzdenem az érzelmeimmel, ami nem volt könnyű, de koncentrált maradtam. Végül megcsináltam a bréket, és ugyan a három kihagyott mérkőzéslabda feldühített, a momentumot nem veszítettem el" - fogalmazott önkritikusan Tsitsipas, hozzátéve, bízik abban, hogy ebből a mérkőzésből önbizalmat tud meríteni, és ez is segíthet abban, hogy messzire jusson a Roland Garroson.

Garbiñe Muguruza az első fordulóban nehezen találta meg a ritmust, így belebonyolódott egy hosszú mérkőzésbe az amerikai Taylor Townsend ellen. Ezúttal viszont sokkal könnyebb feladata volt a svéd Johanna Larssonnal szemben, aki csupán öt játékot tudott nyerni a szerdai mérkőzésen. Muguruza a találkozó után azt emelte ki, hogy változtatni tudott a korábbi taktikáján, próbált türelmesebben játszani, szem előtt tartva a stabilitást is. Ez hozta meg számára a könnyed sikert. 

"Jobban játszottam, mint az első fordulóban" - értékelte teljesítményét a korábbi világelső. "Nyugodt voltam, nagyon szeretném folytatni ezt a kalandot. Próbáltam jobban felépíteni a labdameneteket, és nem csak az ütőerőmből élve, nyerőkre törni. Többször pörgettem, türelmesebben teniszeztem. Jelenleg olyan a női tenisz, hogy ha nem játszol jól, nagyon gyorsan otthon találod magad. Mindig készen kell állnod az A-játékoddal"- folytatta a Roland Garros 2016-os bajnoknője. 

000_1H10QT.jpg Fotó: Europress/AFP

Ellenfele Elina Svitolina lesz a következő fordulóban, ami igen jól csengő párosítás, különösen egy harmadik körös meccsen. Az ukrán teniszezőnek szó szerint eseménytelenre sikeredett a szerda, Katerina Kozlova ugyanis vírusos betegség miatt visszalépett a találkozójuktól. "Mindkettőknek jó ez a harmadik fordulós párosítás. Személy szerint, én ezeken a mérkőzéseken szeretek játszani. Talán egy kicsit túl korai, de ez nem nagy baj. Érdekes és jó mérkőzés lesz" - jósolta Muguruza. 

Hozzászólások