Salakblog - Murray visszatér Queen's-ben és Kyrgios ellen kezd
Murray visszatér Queen's-ben és Kyrgios ellen kezd
Fotó: Europress/AFP

Murray visszatér Queen's-ben és Kyrgios ellen kezd

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/16 13:39

A britek egykori világelsője, Andy Murray úgy döntött, bevállalja és visszatér a két nap múlva kezdődő queen's-i tornán. Ez lesz a skót első versenye a januári csípőműtétje utáni rehabilitációját követően. Legutóbb közel egy éve, tavaly Wimbledonban játszott tétmeccset. 

Az operációt Ausztráliában végezték el, mely után Murray azt mondta, csak akkor tér vissza, ha teljesen készen áll. Azaz, ha egészséges lesz, és az erőnléte is megüti azt a szintet, amit elvár magától.

Azt remélte, ott lehet a héten zajló Libema Openen, Hollandiában, azonban visszalépett, mert, mint mondta "nem voltam még teljesen kész, márpedig én 100%-os állapotban akartam rajthoz állni".

Az ötszörös queen's-i bajnok egyedül készült a nyugat-londoni klubban, majd pénteken játszott két szettet a jelenlegi harmadik számú brit, Cameron Norrie ellen. Murray, utolsó tétmeccsén, a tavaly július 12-i wimbledoni negyeddöntőben öt játszmában kikapott az amerikai Sam Querrey-től.

Andy először a tavalyi, Wawrinka elleni Garros-elődöntőben érezte, hogy fáj a csípője, bár egész karrierje során akadtak vele problémái. 

Mint ismeretes, a tavalyi US Opentől két nappal a verseny kezdete előtt lépett vissza, majd az idei szezon elején lemondta a brisbane-i részvételét is, mondván, nem áll készen a versenyzésre. 

A műtét végül elkerülhetetlen volt, január 8-án sor is került rá Melbourne-ben. Azóta gyakrabban aggasztó, ritkábban biztató hírek érkeztek felőle. Úgy tűnik azonban, most elérkezettnek látta az időt a visszatérésre. A sorsolás nem volt hozzá túl kegyes, ugyanis Nick Kyrgios ellen lép majd először pályára. 

A mezőnyből rettenetesen hiányzik egy jó Murray, ez nyilvánvaló. 
Drukkolunk, hogy egészség legyen. Aztán, ha az lesz, alakulni fog a forma is szépen.

via
Hozzászólások