Salakblog - Murray: "Nincsenek fájdalmaim, és ha a testem engedi, visszatérek"
Murray: "Nincsenek fájdalmaim, és ha a testem engedi, visszatérek"
Fotó: Europress/AFP

Murray: "Nincsenek fájdalmaim, és ha a testem engedi, visszatérek"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/29 09:18
Andy Murray hivatalos indítóként részt vett a vasárnapi London Maratonon. A korábbi világelső pozitív hírekkel szolgált az egészségével kapcsolatban, azt mondta jól van, nincsenek fájdalmai, és még az is lehet, hogy júliusban pályára lép majd Wimbledonban.

Az All England Club kétszeres bajnoka nem játszott az Ausztrál Open óta, és január végén átesett egy második csípőműtéten. A skót korábban bejelentette visszavonulását, ám a második operáció reményt adott neki a folytatáshoz, így lehet, hogy megmásítja majd korábbi döntését. 

"Nincs többé fájdalom, boldog vagyok és élvezem az életem" - mondta Murray. "Ütöttem pár labdát álló helyzetből, de attól azért még messze vagyok, hogy megfelelően teszteljem a csípőmet, és, hogy el-vissza rohangáljak a pályán."

"Meglátjuk, mi történik majd. Egy biztos, nem érzek magamon semmiféle nyomást, hogy vissza kell térnem, de, ha a testem engedi, és nem lesznek fájdalmaim, akkor mindenképpen meg fogom próbálni."

Korábban az édesanyja, Judy Murray is arról számolt be, fia óvatosan optimista a visszatérésével kapcsolatban.

"Egyelőre várnunk kell, korai még bármit is mondani. Andy óvatosan optimista azzal kapcsolatban, hogy valamikor a nyár folyamán majd visszatérhet a pályára. Az orvosok azt mondták neki, hogy egyelőre ne terhelje a csípőjét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem rohangálhat a kertben körbe-körbe, de álló helyzetből azért ütögethet már."

Murray korábbi edzője, Amelie Mauresmo egyébként lefutotta a London Maratont. A skót előzetesen megígérte neki, hogy ha 3 óra 15 percen belül teljesíti a távot, fizet neki egy vacsorát. Nos, Amelie 3:22.45 alatt ért célba, így tehát Andy-nek nem kell magát miatta költségekbe vernie. Ettől függetlenül Mauresmo ideje elismerésre méltó. 

via

Hozzászólások