Salakblog - Murray csak akkor játszana szívesen Federerékkel, ha úgy érzi, van esélye ellenük
Murray csak akkor játszana szívesen Federerékkel, ha úgy érzi, van esélye ellenük
Fotó: Europress/AFP

Murray csak akkor játszana szívesen Federerékkel, ha úgy érzi, van esélye ellenük

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/15 15:38
Andy Murray nagyon szeretne Roger Federerrel, Rafael Nadallal és Novak Djokoviccsal is játszani, mielőtt azok visszavonulnak, de csak akkor, ha győzelmi esélyekkel léphet pályára ellenük. Ettől a szinttől azonban, saját bevallása szerint még messze van.

A korábbi világelső visszatérése Ázsiában folytatódik majd a következő hetekben, Csuhajban, Pekingben és Sanghajban, Grand Slam-tornán pedig jövő januárban, az Ausztrál Openen láthatjuk majd versenyezni egyesben. Jelenleg a 415. helyen áll a világranglistán, így a fönt említett három naggyal akár már a korai fordulókban összekerülhet a soron következő tornákon.

Federer ellen 11-14, Nadal ellen 7-17, míg Djokoviccsal szemben 11-25 a mérlege. 

"Ha fizikálisan is képes leszek felvenni a versenyt velük, akkor mindennél jobban szeretnék pályára lépni ellenük" - mondta Murray. "Nem akarok azonban úgy kiállni, hogy nem érzem azt, hogy megverhetem őket. Ha holnap kellene játszanom velük, ez az érzés biztos, hogy nem lenne meg bennem."

Közben a skót nincs könnyű helyzetben, ugyanis egyrészt korrekt akar lenni hazájával, Nagy-Britanniával, másrészt, érthető módon a visszatérését a számára lehető legoptimálisabb ütemben szeretné folytatni. A fő kérdés most az, hogy játsszon-e az új formátumú Davis-kupa madridi döntőjében Madridban. És, ha igen, akkor egyesben vagy párosban?

"Ha Leon (Smith, a csapatkapitány - a szerk.) felkérne, hogy párosozzak, akkor megtenném. De persze én leginkább egyest szeretnék játszani, hisz erre edzek, erre készülök. Nagyon szeretek együtt lenni a srácokkal és kíváncsi vagyok az új lebonyolítási rendszerre, és bár a réginek is voltak hibái, én azért nagyon szerettem azt a hangulatot, azokat a meccseket."

murray0.jpg Fotó: Europress/AFP

Murray időközben döntött arról is, hogy részt vesz a 2020. január 3-án kezdődő ATP-Cup küzdelmeiben Nagy-Britannia színeit képviselve. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy használta a védett ranglistáját, ellenkező esetben hazája ugyanis nem kvalifikálta volna magát a 24 résztvevő ország közé. Kyle Edmund a 32., Dan Evans a 48., míg Cameron Norrie a 67, helyen áll a ranglistán, és ez nem biztos, hogy elég lett volna ahhoz, hogy a britek részt vehessenek a tornán. A versenyen egyébként játszik majd Djokovic, Nadal és Federer is.

"Fontos volt, hogy olyan döntést hozzak, ami nekem is, és a hazámnak is jó. Mert, ha ezzel én játszhatok minimum három meccset, az szuper, de azt is szem előtt kellett tartanom, hogy reális esélyünk legyen arra, hogy győzelmeket szerezzünk ezen a tornán. Persze az Ausztrál Open továbbra is elsőbbséget élvez a számomra."

 The Guardian

Hozzászólások