Salakblog - Murray: "Bizonyos szempontból ez az egyik legnagyobb győzelmem" 
Murray: "Bizonyos szempontból ez az egyik legnagyobb győzelmem" 
Fotó: Europress/AFP

Murray: "Bizonyos szempontból ez az egyik legnagyobb győzelmem" 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/25 15:55
Andy Murray 2019. január 1-én két játszmában legyőzte James Duckworth-t a brisbane-i tenisztorna első fordulójában. Ezt követően eltelt közel kilenc, keserves küzdelmekkel teli hónap, majd szeptember 24-én a korábbi világelső ismét ATP-szintű meccset nyert, Csuhajban. 

Mivel ez volt Murray karrierjének 664. sikere, akár egy tucatmeccsként is felfogható lenne. Ismerve azonban a körülményeket, ez egy nagyon is értékes győzelem a számára.

"Bizonyos szempontból ez az egyik legnagyobb győzelmem. Nem önmagában ez a mérkőzés, hanem mindaz, amin keresztülmentem, ahogy eljutottam eddig a pontig" - mondta Murray, aki az Ausztrál Opent követően átesett egy második csípőműtéten. "Az ember a pályafutása elején nem feltétlenül tartja sokra az egészségét. Valahogy természetesnek veszi, hogy minden kifogástalanul működik."

"A januári műtét utáni időszak rendkívül nehéz volt. Sokáig ugye azt sem lehetett tudni, hogy visszatérek-e vagy sem. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy megvan az első győzelmem, és remélem, menetelek majd tovább."

Murray legutóbb 2016-ban teljesített egy teljes ázsiai turnét, akkor a szezon végén meg is nyerte a világbajnokságot, és megszerezte az év végi világelsőséget. Abban az évben behúzta mind az öt versenyét a US Opent követően. Akkor tehát nagyon mást jelentett számára egy győzelem, mint most. 

"Egyértelműen kisebb most rajtam a nyomás, mint korábban. 2016-ban azért játszottam Ázsiában, hogy lehetőleg valamennyi meccsem megnyerjem és megpróbáljak világelső lenni a szezon végére. Most meg azért vagyok itt, hogy egyáltalán sikerüljön mérkőzést nyernem. Ez egy nagyon más helyzet. Kevesebb elvárás, kisebb nyomás saját magam részéről, persze nyilván az emberek sem várnak túl sokat tőlem. Jó most egy kicsit magára a folyamatra összpontosítani, a helyzetre, amiben éppen most benne vagyok. Máskor ezt elég nehéz megtenni."

Nagyjából egy hónappal ezelőtt Murray kikapott Tennys Sandgrentől a Winston-Salem Openen. És bár minden meccs más, az, hogy most sikerült legyőznie mindenképpen a fejlődés egyértelmű jele.

murray.jpgFotó: Europress/AFP

"Most kifejezetten jól ütöttem a labdát, jól mozogtam és jól is adogattam. Nyilván egy csomó dolgot csinálhatnék jobban, de azért a fejlődés jól érzékelhető. Nehéz számokkal kifejezni, mennyivel is játszottam jobban, talán 5-10 százalékkal, de határozottan jobb voltam, és ez a lényeg."

És persze az a legfontosabb, hogy fájdalom nélkül tud teniszezni. Ez már önmagában győzelem. 

"Ha ezt a meccset januárban játszottuk volna le, biztos, hogy másnap nem tudtam volna pályára lépni. Sőt, még két nap múlva sem, olyan szintű fájdalmaim lettek volna. Most fáradt vagyok és kimerült, de a mérkőzés miatt vagyok az. A csípőm teljesen rendben van. Ennek nagyon örülök, mert januárban még úgy éreztem, az idejét sem tudom, mikor játszottam utoljára úgy, hogy nem fájt a csípőm."

Murray csütörtökön Alex de Minaurral mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért. 

ATPTour

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások