Salakblog - Murray beszenvedte magát a második fordulóba
Murray beszenvedte magát a második fordulóba
Fotó: rolandgarros.com

Murray beszenvedte magát a második fordulóba

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/05/24 18:10

A Roland Garros második kiemeltje kétnapos csatában, kétszettes hátrányból fordított az első fordulóban a főtábla legidősebb játékosa, Radek Stepanek ellen. Hétfőn az első két szettet a csehek rangidős játékosa nyerte, aztán 6:0-val "szépített" a skót, majd 4:2-re vezetett a negyedik játszmában, amikor sötétedés miatt be kellett fejezniük a játékot. Kedden folytatták, és ahogy várható volt, Murray behúzta a félbeszakadt szettet, és kezdődhetett a döntő játszma.

A várakozásokkal ellentétben azonban itt egy kicsit sem volt egyértelmű, hogy az esélyes fog győzni. A selejtezőből érkező Stepanek fogadóként két pontra is került a továbbjutástól, de győzni nem tudott. A döntő szett egy maratonira húzódó Stepanek-féle adogatójátékkal indult, melyet nagyon nehezen hozott az "öreg". 2:2-nél is volt breaklehetősége Murraynek, de akkor sem tudott élni vele. 5:4-nél Murray adogatott, és 30 mind, valamint egyenlő is volt az állás. Meccslabdáig azonban nem jutott el Stepanek, aki az elszalasztott félesélyek után 5:5-nél elbukta az adogatását, és 7:5-re a meccset eldöntő szettet is. Murray összességében 3 óra 41 perces mérkőzést nyert, kilencedszer fordított kétszettes hátrányból.

Ezzel együtt a showt elsősorban Stepanek szolgáltatta. Meglepő megoldásokkal operált, szellemesen teniszezett, ahogy ezt megszokhattuk tőle az utóbbi húsz év során.

"Hihetetlen volt, amit művelt. Nem hiszem, hogy én képes leszek ilyen teljesítményre, amikor annyi idős leszek, mint ő most" - mondta Murray arra reflektálva, hogy Stepanek nyolc hónapot kihagyott csípőidegsérülés miatt, ami majdhogynem véget vetett karrierjének. "Minden küzdeni tudásomra szükségem volt tegnap este és ma egyaránt. Az ötödik szettben bármi megtörténhetett volna."

Murray következő ellenfele egy szabadkártyás játékos lesz, a francia Mathias Bourgue személyében. A 22 éves játékos életében először játszik Grand Slam-torna főtábláján, de mivel hazai játékos, alighanem az ő esetében is Murray ellen fog szurkolni a közönség nagy része. Nem mintha számítana...

Hozzászólások