Salakblog - Muguruza az idén is bizonyítja, hogy a Garros mindig a legjobbat hozza ki belőle
Muguruza az idén is bizonyítja, hogy a Garros mindig a legjobbat hozza ki belőle
Fotó: Europress/AFP

Muguruza az idén is bizonyítja, hogy a Garros mindig a legjobbat hozza ki belőle

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/01 11:12
A 2016-os bajnoknő, Garbine Muguruza pénteken 6:3, 6:3 arányban legyőzte a kilencedik kiemelt Elina Svitolinát, így a hatodik egymást követő évben is bejutott a Roland Garros negyedik fordulójába. 

"Mindig remekül érzem magam ezen a tornán" - mondta Muguruza a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. "Kislánykorom óta imádom a Garrost. Egyébként is szeretem ezt a borítást, de a párizsi salak még ad is nekem valami pluszt, ami feldob, és teniszemnek is kifejezetten jót tesz."

A spanyol lány három évvel ezelőtt itt nyerte pályafutása első Grand Slam-címét, tavaly pedig az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Simona Halep győzte őt le. Most zsinórban hatodszor is ott van a negyedik körben, 6-0-ra javítva a harmadik fordulós mérlegét a Garroson, azok után, hogy egy 88 perces mérkőzésen búcsúztatta Svitolinát. 

A meccs előtt az ukrán lány 5-3 arányban vezette kettejük egymás elleni mérlegét úgy, hogy a legutóbbi három találkozójukat is ő nyerte. Ezen a napon azonban Muguruza volt az, aki határozottabb volt, és dominálni tudta a mérkőzés legnagyobb részét.

"Nagyon elégedett vagyok ezzel a meccsel. Sokszor játszottunk már egymás ellen, és a legutóbbi néhány alkalommal sorra megvert engem. Úgyhogy vártam már egy újabb mérkőzésre, vártam már, hogy teszteljem magam egy topjátékos ellen is. Boldog vagyok, hogy győzni tudtam."

Muguruza 23 nyerőt szórt, szemben Svitolina 11 győztes ütésével szemben. A spanyol ráadásul rendkívül hatékony volt, amikor az ukránnak másodikat kellett szerválnia, akárcsak akkor, amikor fölment a hálóhoz.

"Agresszív a játékstílusom, és ez ezen a meccsen is megmutatkozott. Az első szettben nagyot küzdöttünk, a kulcspillanatban azonban sikerült végre megtartani az adogatásomat, és behúzni az első játszmát. Domináltam, okosan játszottam, és ennek meg is lett az eredménye."

muguruza2.jpg Fotó: Europress/AFP

Az első szettben folyt a harc, hogy ki ragadja magához a kezdeményezést, és mivel a lányok sokkal jobban fogadtak, mint adogattak, így hét, azaz 7 brékkel indult a meccs. 4:3-as vezetésénél azonban, egy nagyon fontos lélektani pillanatban Muguruza hozta a szervagémjét, ami döntőnek bizonyult a játszma végkimenetelét illetően. 

A folytatásban benne volt a fordulat lehetősége is a pakliban, amikor Svitolina a második szettben 2:2-nél brék-előnybe került. Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát, és a korábbi bajnok zsinórban négy játékot nyerve lezárta a mérkőzést. 

Muguruzának ebben a szezonban nem igazán ment salakon, de ahogy azt ő maga is elmondta, a Garros valahogy mindig a legjobbat hozza ki belőle. Nem lesz könnyű dolga a következő körben sem, ugyanis a tavalyi döntős, a védekezést és a támadást remekül ötvöző Sloane Stephens  lesz majd az ellenfele.

via

Hozzászólások