Salakblog - Moya optimista Nadal párizsi visszatérését illetően, de az sem kizárt, hogy elengedik a szezont
Moya optimista Nadal párizsi visszatérését illetően, de az sem kizárt, hogy elengedik a szezont
Fotó: Europress/AFP

Moya optimista Nadal párizsi visszatérését illetően, de az sem kizárt, hogy elengedik a szezont

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/09/29 17:49

Carlos Moya, a 17-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal edzője továbbra is optimista tanítványa párizsi visszatérésével kapcsolatban, ám a szavaiból több bizonytalanság olvasható ki, mint korábban.

A világelső a US Open elődöntőjében, a Juan Martín del Potro elleni meccs második játszmája után, 0-2-es állásnál lépett vissza térdsérülés miatt, és azóta nem lépett pályára. A probléma többször jelentkezett a verseny során, ekkor azonban már olyan szintű volt, hogy értelmetlen és kockázatos is lett volna folytatnia a játékot. 

Nadal a gyors orvosi vizsgálatok után bejelentette, hogy visszalép Pekingtől, és Sanghajtól, ami azt jelenti, hogy kihagyni kényszerül a teljes ázsiai szezont. A terv az, hogy a párizsi ezres versenyen már ott lesz, edzője nyilatkozata azonban nem valami biztató, így benne lehet a pakliban az is, hogy az idén nem látjuk már őt versenyezni.

Moya a Television Espanolának adott interjújában arról beszélt, hogy ő, és az egész csapat is optimista, és bíznak benne, hogy Rafa ott lehet majd Párizsban.

"Nincsenek határidőink. Ha minden rendben megy, akkor talán készen áll majd a párizsi tornára. Ha nem Párizsra, akkor Londonra. Ha akkorra sem, akkor majd jövőre."

Azzal, hogy Nadal nem vesz részt az ázsiai versenyeken, Novak Djokovicnak jó esélye van arra, hogy megszerezze az év végi világelsőséget. Ez még úgy is igaz, hogy a szerb úgy döntött, nem indul el a jövő héten sem Tokióban, sem Pekingben, a sanghaji ezres tornán viszont már ott lesz. 

Nadal-Moya.jpg Fotó: Twitter

Amikor Moyát arról kérdezték, mennyire prioritás Rafának a világelsőség, a mester hangsúlyozta, hogy jelen helyzetben az egészség mindennél fontosabb a számukra.

"Egy vagy másfél hónappal ezelőtt azt válaszoltuk volna, hogy a világelsőség mindenek előtt. Így azonban, hogy sérült, a helyzet egészen más. A teljes felgyógyulás a legfontosabb."

Mivel Nadal a következő két hétben 1,100 pontot veszít majd - Djokovic egészségét és további jó formáját feltételezve - az év végi világelsőségre csak akkor lehet esélye, ha már Párizsban visszatér, és, ha versenyképes tenisszel tér vissza. Moya gondolatait olvasva azonban az sem volna meglepő, ha úgy döntenének, hogy elengedik a szezon hátralévő részét. 


(részben via)
Hozzászólások