Salakblog - "Most csak örülök, hogy továbbjutottam" - Sharapova
"Most csak örülök, hogy továbbjutottam" - Sharapova
Fotó: Europress/Getty

"Most csak örülök, hogy továbbjutottam" - Sharapova


2015/01/21 13:25

A második helyen kiemelt Maria Sharapovának igen nehéz szerdája volt Ausztráliában: csak 152 perces csatában, két meccslabdát hárítva, a döntő szettben 1:4-ről visszajőve tudta legyőzni honfitársnőjét, a világranglistán mindössze 150. Alexandra Panovát.

"Szimplán csak boldog vagyok, hogy továbbjutottam. Nem a legjobb teniszemet játszottam, kétszer is egy pontra voltam a kieséstől. Szerencsére ma olyan nap volt, amikor ennyi játék is éppen hogy, de elég volt a továbbjutáshoz. Két brékkel voltam lemaradva a harmadikban, az egyetlen reményem az volt, hogy valahogy maradjak bent a labdamenetekben. Panovának - akit eddig nem ismertem túlságosan - voltak szenzációs szervagémjei, amikor semmi esélyem nem volt. Amikor viszont volt, akkor az első szerváit is tudtam támadni, ami nagyon fontosnak bizonyult. Túl sokat hibáztam, sokszor nem az aktuális labdamenetre koncentráltam, pedig ez nagy erősségem. Próbáltam pozitív maradni minden helyzetben, szerintem ez mentett meg" - mondta az orosz a meccs utáni sajtótájékoztatóján.

A végül 6:1, 4:6, 7:5-re győző, világranglista-2. Sharapovára a következő fordulóban a 31. helyen kiemelt Zarina Diyas vár, akit sokan a jövő egyik nagy reménységének tartanak - az szinte biztos, hogy a szerdainál sokkal jobb játékra lesz szükség a világelsőségre hajtó orosztól, amennyiben tovább szeretne jutni.

Hozzászólások