Salakblog - Morzsák
Morzsák

Morzsák

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/03/03 20:00

gonza

Egy nappal később kezdődik a chilei-izraeli Davis Kupa párharc. A múlt hétvégi földrengés miatt a játékosok és a bírók csak későn érkeztek a viadal helyszínére. A meccseknek otthont adó Coquimbóban egyébként nem mozgott a föld, és a reptér is fogad gépeket, de az országban még akadozik a légiközlekedés.

A chileiek így szombaton kezdenek, az ITF pedig megkérte az összes Davis Kupa összecsapás házigazdáját, hogy minden párharc első meccse előtt 1 perces néma csenddel adózzanak a földrengésben elhunyt és eltűnt áldozatok emléke előtt. A legfrissebb adatok alapján a Richter-skála szerint 8,8-as erősségű földrengésnek eddig 795 halálos áldozatát találták meg.

Pénteken csípőoperáción esett át Tommy Haas. A világranglista korábbi második helyezettje honlapján írta, hogy túlságosan nagy fájdalmai voltak, így elkerülhetetlen volt a műtét. Haas kihagyta a teljes 2003-as szezont két válloperáció miatt, és 2008-ban is sokat kellett kihagynia térdműtétje miatt.

Nyilvánosságra került a Tenisz Hírességek Csarnoka 2010-es tagjainak névsora. Az újonnan beválaszottak között ott van a legendás ausztrál páros, Todd Woodbridge és Mark Woodforde. A minden idők legtöbb páros tornagyőzelmét (61)  nyerő kettes 14 GS bajnok címet gyűjtött össze együtt. A magas vöröshajú Woodforde a tenisz egyik legszimpatikusabb alakja, ezt meg is tudjuk erősíteni, 2008-ban egy szállodában laktunk vele, amikor a Garroson voltunk, ő volt az egyetlen az ismert emberek közül, aki minden nap kedvesen köszönt reggelinél és vicces sztorikkal szórakoztatott bennünket a sajtóautóban.

Szintén beválasztották a Hírességek Csarnokába a 38 tornát nyerő Gigi Fernandez - Natasha Zvereva párost, a 12-szeres GS győztes Owen Davidsont, valamint Brad Parksot, a tolószékes tenisz egyik alapítóját. Az Open Era rendszer kialakításában fontos szerepet vállaló Derek Hardwickot, a Brit Tenisz Szövetség korábbi elnökét posztumusz választották be. A beiktatás 2010. július 10-én lesz Newportban.

Roger Federer meggyógyult, az orvosoktól engedélyt kapott, hogy újra edzésbe álljon tüdőfertőzése után, így megpróbál ott lenni Indian Wellsben jövő héten.

Dinara Safina viszont visszalépett IW-től, továbbra is hátsérülése az indok. Így az eredménytől függetlenül biztosan Serena Williams marad a női világelső március közepéig.

Szávay Ági három szettben győzte le Julia Görgest Monterrey-ben, a második fordulóban egy újabb német, Anna-Lena Grönefeld következik a negyeddöntőbe jutásért.

Venus Williams triplázott. A Dubaiban és Acapulcóban is győztes korábbi világelső keménypályás és salakpályás tornagyőzelmei után ezúttal fedettpályán nyerte meg a Billie Jean King Kupát a new yorki Madison Square Gardenben. Venus Svetlana Kuznyecovát és Kim Clijsterst verte meg a bemutatótornán.

Hozzászólások