Salakblog - Youzhny: "Nem kényszeríthetjük a top 100-as játékosokat, hogy támogassák az alacsonyabban rangsoroltakat"
A korábbi top 10-es Mikhail Youznhy is kifogásolja Djokovic ötletét
Fotó: Europress/AFP

Youzhny: "Nem kényszeríthetjük a top 100-as játékosokat, hogy támogassák az alacsonyabban rangsoroltakat"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/06 18:00
Lleyton Hewitthoz hasonlóan a korábbi top 10-es, már visszavonult Mikhail Youzhny is elmondta a véleményét, és megkérdőjelezte a világelső Novak Djokovic javaslatát egy lehetséges támogatási alappal kapcsolatban. 

Az orosz számára nem világos, hogy miért csak a top 100-as játékosoknak kellene hozzájárulniuk az alaphoz, és Youzhny azt is hozzá tette, hogy a fiatal, feltörekvő játékosok támogatását sem lenne szabad figyelmen kívül hagyni.

"Nincs olyan teniszező, aki a túlélésért küzd" - Thiem nem támogatná az alacsonyabban rangsorolt játékosokat | Hosszabbítás

Az anyagiak normál esetben is érzékeny témának számítanak a teniszben, ugyanis relatíve kevés játékos tud megélni a profik között. Ez most, hogy a tenisz lényegében leállt - és csak reménykedni lehet a mihamarabbi folytatásban - különösen fontos kérdéskör, hiszen sokaknak a megélhetése múlik a versenyektől. Ezért is érdekes Dominic Thiem álláspontja.

A szerb kezdeményezése szerint a top 100-ban lévő játékosoknak, és a páros világranglista legjobb 20 játékosának 5000-30000 dollárral kellene támogatniuk az alapot. Youzhny az orosz Sport-Expressnek adott interjújában kritizálta Djokovic ötletét.

"Miért csak a legjobb 100-ról van szó, mi a helyzet a 101. helyezettel? Ki határozza meg, hogy mekkora összeggel járuljanak hozzá az alaphoz a játékosok? Ki dönti el, hogy mely játékosokat kell támogatni? A fiatal, feltörekvő játékosokat segítjük, vagy az idősebbeket, akik már öt-tíz éve vannak a top 250-300-ban? Ez így nem helyes."

youzhny-djokovic-us-open Fotó: Europress/AFP

"Ha valaki segíteni akar, az indítson jótékonysági alapítványt, így mindenki saját maga dönthetné el, hogy szeretne-e hozzájárulni. De nem kényszeríthetjük erre a játékosokat, csak mert magasabban rangsoroltak."

Szöveg: Szabó Krisztián
via Tennis World

Hozzászólások