Salakblog - Miért lehet több esélye Thiemnek Djokovic ellen, mint Federernek Nadallal szemben?
Miért lehet több esélye Thiemnek Djokovic ellen, mint Federernek Nadallal szemben?
Fotó: Europress/AFP

Miért lehet több esélye Thiemnek Djokovic ellen, mint Federernek Nadallal szemben?

Takács MártonTakács Márton
2019/06/07 10:13
A Roland Garros pénteki, parádésnak ígérkező férfi elődöntői előtt Szántó Petra és Köves Gábor beszélgetett a Roger Federer-Rafael Nadal és a Novak Djokovic-Dominic Thiem párharcok esélyeiről. 

Az Eurosport szakkommentátora, a magyar Davis-kupa-csapat kapitánya szerint "ha ez a mérkőzés egy száraz, meleg napon lenne, akkor Federernek semmi esélye nem lenne, hiszen Nadal tenyerese hosszú távon akkora fórt adna, hogy ilyen körülmények között nem lenne esélye ellene. Három nyert szettről beszélünk."

Köves Gábor úgy véli, hogy "egy lassabb pálya is inkább a spanyolnak kedvezhet, viszont itt Federernek talán több esélye lehet olyan pontokat megnyerni, ahol a fifika is számít, a rövidített pontoknál és a hálónál jobban megoldhatja a dolgokat."

"Nagyon nehéz meccsre számítok Federer szempontjából, és igazából 20%-nál többet nem adok neki a mérkőzés előtt."

Köves szerint "Nadal nincs csúcsformában, ebben a szezonban váratlan vereségek is érték salakon, eddig könnyű meccsei voltak Párizsban, hiszen az első körökben nem voltak nehéz ellenfelei, utána pedig olyanok jöttek szembe, akikből rengeteget kivettek az előző meccseik is. Ez egy teszt lehet Nadalnak, főleg a mérkőzés elején."

Djokovic_Thiem.jpg Fotó: Europress/AFP

Vajon a másik, Djokovic-Thiem elődöntőn is ennyire egyértelműek az esélyek?

Köves Gábor úgy gondolja, "Thiem akár meglepetést is okozhat Djokovic ellen, sok függ attól, hogy fejben mennyire lesz ott a meccsen Thiem, hiszen azért Djokovicnak sokkal több rutinja van ilyen helyzetekben annak ellenére, hogy az osztrák is játszott itt finálét és több elődöntőt is. A játéka meglehet Thiemnek, hogy megzavarja Djokovicot, viszont ez egy fizikai meccs is lehet. Hosszú távon ez Djokovicnak is kedvezhet. Azt is kimerem jelenteni, hogy ez egy 50-50 mérkőzés előzetesen."

Minden más részletért nézzétek, hallgassátok videónkat!Hozzászólások