Salakblog - Mészárlás
Mészárlás
Fotó: Europress/Getty

Mészárlás

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/11/11 08:43

Tulajdonképpen nem is mészárlás, hanem mészárlások. Hiszen szinte biztosan nem volt olyan nap a világbajnokságok történetében, amikor a két vesztes összesen négy játékot gereblyézett volna össze. Ráadásul nem is úgy hebehurgyán hol kettőt, hol hármat, hol pedig egyet sem, hanem minden egyes játszmában 1-et.

Konkrétan négy 6/1-es szettet láthattak tegnap a nézők, és ha létezik meglepetés egy világbajnokságon akkor ez tényleg az. Ez sokkal nagyobb szenzáció, mintha Cilic legyőzte volna Djokovicot. Akkor is szenzáció ez (bár negatív), ha kétségtelen, a két vesztes fél az utolsó húsz meccséből mindössze egyetlen egyet tudott megnyerni a tegnapi ellenfele ellen. Berdych 1-9-nél jár immáron Wawrinkával szemben, Cilic 0-11-re Djokovic ellen.

De a korábbi meccsek legalább szorosak voltak.

Arra viszont, hogy két akkora ütő, akkora adogatóval miként fordulhat elő ilyen szégyen fedett pályán (!), arra tényleg semmiféle teniszszakmai magyarázat nincs. Azt leszámítva, hogy rettenetes napjuk volt. Bedych 4, Cilic 6 alkalommal veszítette el a szerváját. Értelmezhetetlen. Egyben meg is kérdőjelezi az esélylatolgatások értelmét is :)

Federer - Nishikori

Rogernek nem tartozik a kedvenc ellenfelei közé a japán, egy esetleges mai győzelem lenne ami pozitívba fordítja ellene a mérlegét, ami azt jelenti, hogy Nishikori pillanatnyilag egy elég szűk kör tagja, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy ugyanannyiszor, vagy többször verték meg a svájcit, mint kaptak ki tőle. Pláne azok vannak kevesen akikkel egynél többször játszott. Aki két játszmában nyer, az már elődöntős, aki háromban, valószínűleg az is, de azt még nem lehet kijelenteni.

Screen Shot 2014-11-11 at 8.18.23

Murray - Raonic 

Elvileg, szerencsés esetben egy győzelemmel is tovább lehet menni a csoportból, úgyhogy nem biztos, hogy aki kikap, az kiesik, bár ha nem nyer ezen a mérkőzésen sem szettet, akkor szinte biztos, hogy búcsúzik. És ha nyer egyet, akkor is valószínű. A reményei igazán csak a győztesnek élnek tovább, úgyhogy kettejüknek ma igazából egy normális teniszverseny kezdődik. Addig tart, amíg nyernek.

Az első két napon látott breakek számából arra gondolnék, hogy picit talán jobb Londonban fogadónak lenni, és ez feltétlen Murray esélyeit növeli, noha neki sem a kedvenc ellenfele a kanadai.

De bátrabb jóslásokba már nem bocsátkoznék. Berdychnél, Cilicnél ugyanis csak én állok rosszabbul.

.Screen Shot 2014-11-11 at 8.18.48

Hozzászólások