Salakblog - Megvolt az áttörés, Alex de Minaur azonban újabb komoly célokat tűzött ki maga elé
Megvolt az áttörés, Alex de Minaur azonban újabb komoly célokat tűzött ki maga elé
Fotó: Europress/AFP

Megvolt az áttörés, Alex de Minaur azonban újabb komoly célokat tűzött ki maga elé

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/12/26 19:50
Alex de Minaur nem elégedett. Hiába döntött többször is karriercsúcsot a világranglistán, és hiába szerezte meg élete első három ATP-trófeáját, az ausztrál tehetség a Grand Slameken is bizonyítani akar 2020-ban.

"Ez a terv. Ez a cél. Ott akarok lenni a GS-ek második hetében, és meccselni akarok a legjobbakkal. Erre fogok összpontosítani a következő szezonban" - mondta De Minaur.

A hétszeres Grand Slam-bajnok legenda, John Newcombe szerint Alex a következő néhány évben még nem lesz versenyben a legjobbakkal. A 20 éves ausztrál azonban rendkívül elszánt, és tele van ambícióval. Stefanos Tsitsipasból merít inspirációt, aki néhány hete megnyerte a szezonzáró vb-t Londonban és arra készül, hogy 2020-ban a GS-ek végjátékaiban is kihívások elé állítsa Roger Federert, Novak Djokovicot és Rafael Nadalt. 

"Stefanos egy évvel idősebb, mint én, és az idén elképesztő dolgokat művelt. Most rajtam a sor, hogy a saját utamon haladva újabb komoly lépéseket tegyek előre. Rengeteg célom van, melyek közül amennyit csak tudok, meg is akarok valósítani."

"Rendkívül sok önbizalmat adott nekem az, ahogy befejeztem a szezont. Tudom, hová akarok eljutni. Továbbra is harcban akarok lenni a tornagyőzelmekért, de ezt egyre jelentősebb versenyeken is szeretném megtenni."

De Minaur vitathatatlanul az egyik leggyorsabb játékos a mezőnyben, 2019-ben azonban jó adag izmot is sikerült magára pakolnia. Tudja, hogy kell a tömeg, hogy versenyben lehessen a tenisz legnagyobbjaival.

alex2.jpgFotó: Europress/AFP

"Fontos, hogy építkezzem tovább és egyre jobb és erősebb legyek. Nyomnom kell tovább a kemény edzéseket a konditeremben, ugyanis minden egyes gramm izom rendkívül jól jön. Nagyon-nagyon sok melóm van abban, hogy az idén erősebb lettem. Én magam is érzem, hogy óriási a különbség ahhoz képest, ahol egy évvel ezelőtt tartottam."

"Az adogatásom gyorsabb lett, és jó néhány más területen is sikerült előrelépnem, úgyhogy nagyon izgalmas a dolog. Persze pontosan tudom, van még egy csomó dolog, amikben fejlődnöm kell."

Csak Nadal, Djokovic és Federer, valamint a két GS-döntős, Dominic Thiem és Daniil Medvedev nyert több tornát nála az idén. Ez a tény még inkább figyelemreméltó, ha hozzávesszük, hogy a nagyszerű szezonkezdet után hónapokon keresztül ágyéksérüléssel bajlódott. 

"A teljes következő szezon végig akarom játszani. Ez az első számú célom. Napról-napra igyekszem haladni, és ahogy eddig is, hajtom magam tovább előre."

smh

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások