Salakblog - Megvan Agassi és Serena első győzelme!
Megvan Agassi és Serena első győzelme!
Fotó: Europress/Getty

Megvan Agassi és Serena első győzelme!

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/04 09:21

Azt gondolom, bármiféle versenysorozatot öt vereséggel indítani legalábbis kellemetlen. És bár kétségtelen, az IPTL nem arról lesz híres, hogy a legnagyobb presztízsű bikaviadal, hanem arról, hogy egy felettéb látványos népszórakoztatás teniszezők részvételével, ahol még  a szabályok is némiképp hajaznak az anyasportágéra, azért ötször kikapni itt sem lehet jó.

Ez persze nem annyira igaz, Serenára és Agassira a Singapore Slammers csapatából, merthogy Andre egyáltalán nem játszott az első három meccsen Manilában és Serena is csak egyszer, de ettől még ha a tabellára pillantottak, a Slammers ott árválkodott nyeretlenül  a legalján. Ráadásul a listavezetővel, az eddig veretlen Indian Aces-zel mérkőztek.

Úgymond hazai pályán - Szingapúrban.

A meccs egyébként az egész torna eddigi legizgalmasabb összecsapását hozta. A nézők először szembesülhettek azzal, hogy a rendhagyó lebonyolítási formában akár döntetlen is lehet a vége. Öt mérkőzés után 23/23 volt az állás ha a game-ek számát összeadtuk, így aztán következett a szétlövés. Berdych és Monfils döntötte el  a meccs sorsát, mégpedig Agassiék javára.

Annak ellenére győztek, hogy három meccs után már 5 pont volt a hátrányuk, mivel Serena hiába verte Ivanovicot, ha utána Berdychhel az oldalán kikapott vegyespárosban, majd Santoro nagyon megverte Agassit.

Utána következett Berdych, aki ezúttal a meccs hőse volt, hiszen nem csak a szétlövésben verte Monfilst, hanem a rendes meccsükön is, mégpedig 6/2-re. Így aztán Hewitt és Kyrgios akár a győzelmet is kiharcolhatta volna férfi párosban, ami nem jött össze, ámde a szűk győzelemmel legalább a szétlövést kiharcolták.

Ott meg jött Berdych.

Hozzászólások