Salakblog - Megtört a jég: megvan Zverev első GS-negyeddöntője
Megtört a jég: megvan Zverev első GS-negyeddöntője
Fotó: Europress/AFP

Megtört a jég: megvan Zverev első GS-negyeddöntője

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/03 16:01

Ha a hölgyeknél tegnap arról beszéltünk, hogy létrejött az álomnyolcaddöntő Maria Sharapova és Serena Williams között, akkor most mindenképp azt kell mondjuk, hogy a fiúknál pedig lesz egy álomnegyeddöntő, Alexander Zverev és Dominic Thiem összecsapása 

A papírforma az volt a torna előtt, ha lehet ilyenről beszélni, hogy ők ketten meccseljenek majd a legjobb nyolc között. Komoly bizonytalansági tényező volt azonban Zverev eddigi Grand Slam-szereplése. A németnek ugyanis eddig még nem sikerült túljutnia a negyedik fordulón, sőt ezt megelőzően eddig a fázisig is csak egyszer jutott el.

Nem bírta a hosszú meccseket. Sem fizikálisan, sem mentálisan. Az utóbbi időben azonban rendkívül komoly munkát végzett a csapatával az erőnlétét illetően, aminek aztán ezen a Garroson meg is lett az eredménye. Noha nem feltétlenül jó már a korai fordulókban ötszettesekbe bonyolódni, de, ha már úgy alakul, akkor annál jobb megnyerni őket.

Zverev pedig szokásától eltérően így is tett. Játszott zsinórban három döntőszettes mérkőzést Dusan Lajovic, Damir Dzumhur és a mai napon Karen Khachanov ellen, és mindet behúzta. Ráadásul valamennyit 1-2-es hátrányból fordítva. 

Ez pedig azt jelenti, hogy életében először negyeddöntőt játszhat egy GS-tornán. Nem tudni még, milyen állapotban lesz a következő körre. Fizikálisan nyilván kissé megviselt lesz, lelkileg azonban iszonyatosan fel lesz dobova, arra mérget vehetünk.

Ami a legfontosabb a számára, hogy átlépte az árnyékát, és, mint versenyző lépett előre egy óriásit. Megtanult ugyanis ötszettest játszani. Megtanult nyerni.

Érdemes még egy pillantást vetni az alábbi táblázatra. Ezen azok a játékosok szerepelnek, akik minimum három ötszettest meg tudtak nyerni a Garroson. Mint látható, egy valakinek négyet is sikerült. Ami biztató lehet Saschának, hogy voltak hárman, akik végül meg is tudták nyerni a tornát...

Persze előbb jöjjön a negyeddöntő, mert vélhetően az is kutya kemény lesz majd az ellen a Thiem ellen, aki ma négy szettben verte Nishikori Keit. 

A. Zverev - Khachanov 4:6, 7:6(4), 2:6, 6:3, 6:3
Thiem - Nishikori 6:2, 6:0, 5:7, 6:4
Hozzászólások