Salakblog - Meghalt Borsos Olivér
Meghalt Borsos Olivér
Fotó: Hungarian Tennis Facebook

Meghalt Borsos Olivér

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/31 09:03
Huszonkilenc éves korában elhunyt Borsos Olivér korábbi teniszező, aki sportolói pályafutása után teniszedzőként és sportpszichológusként dolgozott, többek között jelenleg legmagasabban rangsorolt játékosunk, Balázs Attila csapatában. 

Borsos Olivér július 26-án hajnalban, Balázs Attila edzője, Szendrei Dániel tihanyi esküvője után eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet. Több magyar médium szerint a fiatalember és párja véletlenül a lagzi helyszínén felejtette szállásuk kulcsát, így valószínűleg megpróbált felmászni az első emeleti szobájukba. Olivér azonban lezuhant, súlyos fejsérülést és nyakcsigolya-törést szenvedett. 

Borsos Olivér édesapja, a korábbi 182-szeres válogatott kézilabdázó, a jelenleg a Sport Televízió szakkommentátoraként dolgozó Borsos Attila hétfőn megerősítette az nso-nak, hogy fia súlyos, életveszélyes állapotban van és az életéért küzd egy budapesti kórházban.

Csütörtök este a Magyar Teniszszövetség a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy Borsos Olivér elhunyt, amit édesapja is megerősített a Nemzeti Sportnak. A kiváló szakembert többek között édesanyja, a 65-szörös magyar válogatott kézilabdázó, Szabó Edina, valamint szintén teniszező öccse, Borsos Robin gyászolja. 


"Megrendítő hír érkezett, egy pár nappal ezelőtti baleset következtében ma elhunyt Borsos Olivér.
Egy kiváló teniszező és szakember távozott közülünk.
Olivér mindig korosztálya élvonalába tartozott, a korosztályos válogatott keretének is tagja volt, majd ezen tudását is kamatoztatva dolgozott edzőként és pszichológusként a legjobb hazai játékosok mellett.
Nyugodj békében Olivér!!"

A magyar tenisz- és kézilabda-világot is mélyen megrendítette Olivér halála. Borsos korábban az első számú magyar női teniszező, Babos Tímea sportpszichológusa is volt. A párosban korábbi világelső, valamint háromszoros Grand Slam- és világbajnok teniszezőnő Instagram-oldalán emlékezett meg Borsosról, akiről egy képet megosztva a következőt írta: 

"Felfoghatatlan. Hiányozni fogsz Oli!"   

Fucsovics Márton is Instagram-oldalán "gyújtott gyertyát" Olivér emlékére. Az érdi női kézilabda csapat, melynél a fiatalon elhunyt szakember szintén sportpszichológusként dolgozott, Facebook-oldalán közölt együttérző sorokat. 

Megrendülve fogadtuk a tragikus hírt, elhunyt az érdi női kézilabda volt munkatársa, sokunk ismerőse és szeretett barátja, Borsos Olivér. Együttérzésünk a gyászoló családdal. Nincsenek szavak. Nyugodj békében Oli.

Balázs Attila egyelőre nem reagált nyilvánosan. 
Hozzászólások