Salakblog - Megcélozta a korábbi világelső a karrier Grand Slamet
Megcélozta a korábbi világelső a karrier Grand Slamet
Fotó: Europress/AFP

Megcélozta a korábbi világelső a karrier Grand Slamet

Németh DánielNémeth Dániel
2019/04/23 18:42
Mindösszesen hat olyan női játékos van, aki pályafutása során mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte az Open-érában. Közéjük csatlakozna Angelique Kerber, aki ezen a héten, a stuttgarti versenyen kezdi a salakszezont. A német teniszező úgy érzi, sikerült megértenie, hogyan kell alkalmazkodnia a leglassabb borításhoz, és lépésről lépésre koncentrálna az előtte álló feladatra. 

A stuttgarti torna - ami lényegében az európai salakszezon első igazán jelentős állomása a nőknél - ezúttal is fantasztikus mezőnnyel büszkélkedhet, a világ tíz legjobb játékosa közül hat leadta nevezését, köztük a világelső Naomi Osaka is. A verseny adott esetben a világelsőségről is dönthet, igaz, ehhez az kellene, hogy a harmadik helyen álló Petra Kvitova legyen a győztes, a világranglista-2. Simona Halep ugyanis csípősérülése miatt a visszalépés mellett döntött.

000_9X6QC.jpg Fotó: Europress/AFP 

Angelique Kerber korábbi bajnokként érkezik a tornára, ami azt illeti kétszer emelhette a győzelemért járó trófeát, ráadásul egymást követő években. Annak ellenére, hogy nem mondható sikertelennek ezen a borításon sem, egyértelmű, hogy salakon vannak a leggyengébb eredményei, az utóbbi három évben például még elődöntőbe sem jutott salakos eseményeken. Ennek ellenére a német teniszező úgy gondolja, ebben az idényben versenyben lehet a tornagyőzelmekért.

Kerber Grand Slam-eredményei:
Ausztrál Open 29 győzelem, 11 vereség (73%-os győzelmi arány)
Roland Garros 17 győzelem, 11 vereség (61%-os győzelmi arány)
Wimbledon 30 győzelem, 10 vereség (75%-os győzelmi arány)
US Open 25 győzelem, 10 vereség (71%-os győzelmi arány)

"Azt gondolom, sikerült jobban ráéreznem, hogyan kell salakon játszani. Számomra a a gondolkodásmód a legfontosabb, hogy amikor kilépek a pályára, pozitívabban álljak a salakhoz, és türelmesebben teniszezzek. Most már tudom, hogyan kell játszanom, melyik a legkifizetődőbb stílus, de mindezt a pályán megmutatni, teljesen más dolog. Ezért jó sok mérkőzést játszani, hozzászokni a taktikához, hogy mit szeretnék játszani ezen a borításon" - fogalmazott esélyeivel kapcsolatban a német teniszező.

000_15N9BR.jpg Fotó: Europress/AFP

Kerber nem titkolja, hogy leginkább a Roland Garros-győzelemre áhítozik, ez ugyanis az egyetlen olyan Grand Slam-torna, ami még hiányzik a gyűjteményéből. Ehhez rengeteget kellene fejlődnie, pályafutása során egyszer sem jutott negyeddöntőnél tovább, összesített mérlege pedig 17-11 a salakos Grand Slamen. Amennyiben sikerülne a győzelem, ő lehetne a hetedik női játékos, aki megcsinálta a karrier Grand Slamet, és Steffi Graf mellett az egyetlen német Garros-bajnok a nők között.

"Kemény kihívás lesz, ugyanakkor nem akarok túl sok nyomást helyezni magamra, mert tudom, mivel járhat. Jelenleg csak az előttem álló tornákra szeretnék koncentrálni, és amikor Párizsban leszek, majd akkor foglalkozom az ottani helyzettel. Lépésről lépésre, épp mint a többi Grand Slamen, ilyen szempontból Párizs is épp ugyanolyan. Túlzottan nem szeretnék előre gondolkodni, mindig csak az előttem álló kihívásokra" - magyarázta a korábbi világelső.

via ubitennis

Hozzászólások