Salakblog - Medvedev szerint Djokovicék valószínűleg minden GS-t vinni fognak 2020-ban is
Medvedev szerint Djokovicék valószínűleg minden GS-t vinni fognak 2020-ban is
Fotó: Europress/AFP

Medvedev szerint Djokovicék valószínűleg minden GS-t vinni fognak 2020-ban is

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/13 17:54
Daniil Medvedev meglehetősen óvatosan fogalmazott, amikor arról kérdezték, véget érhet-e a Nagy Hármas egyeduralma a Grand Slam-tornákon még ebben a szezonban. Az orosz szerint a fiatalok közelítenek ugyan, de nem venne mérget arra, hogy az áttörés még az idén sikerül.

A 24 éves orosz az egyik olyan játékos, akitől a szakemberek azt várják, hogy letaszítja majd a trónról Roger Federert, Rafael Nadalt és Novak Djokovicot. A három nagy nyerte a legutóbbi 13 major-tornát, köztük a két héttel ezelőtt befejeződött Ausztrál Opent, mely Dominic Thiem legyőzését követően a szerb sikerével zárult. 

Úgy tűnik, a következő generáció egyre nagyobb fenyegetést jelent a nagyokra nézve. Az előző szezon második felében Medvedev hat döntőt is lejátszott két hónapon belül. Ott volt a US Open fináléjában is, ahol Nadal csak egy óriási meccsen tudta őt két vállra fektetni. A világelső Djokovicot kétszer is verte tavaly, Monte-Carlóban és Cincinnatiben. 

Úgy tűnik, Medvedev és társai jó irányba tartanak, a kérdés, hogy képesek lesznek-e megtörni a Nagy Hármas dominanciáját a GS-eken.

"Nehéz erre a kérdésre válaszolni" - mondta Medvedev. "Nem szeretek jósolgatni, de igen, persze lehetséges, hogy megtörjük az egyeduralmukat. Ne feledjük azonban, hogy Nadal, Federer és Djokovic nagyon sok trófeát nyert zsinórban, úgyhogy nem lepne meg, ha mindent vinnének 2020-ban is."

Medvedev ugyan kétszer legyőzte már Djokovicot, Nadallal és Federerrel szemben azonban még nyeretlen. A spanyol és a svájci is háromszor verte már az oroszt, de még egyikük sem kapott ki tőle egyszer sem. Medvedev méltatta mindhárom nagy teniszét, szerinte borzasztó nehéz ellenük versenyképesnek lenni.

medve2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Elképesztő, ahogy teniszeznek, és mindig tudják, mit kell csinálni. Minden egyes labdával képesek megnehezíteni a dolgodat. Az ember egyszerűen nem számíthat könnyű pontra ellenük. És az is igaz, hogy két nyert szettre menő meccsen könnyebb őket megverni, mint amikor három játszmát is hozni kell a győzelemhez."

Ami a közeljövőt illeti, Medvedev egy darabig még biztosan Federerék árnyékában fog játszani. És ugyanez igaz Stefanos Tsitsipasra, Alexander Zverevre és Dominic Thiemre is. Az orosz egyébként igyekszik önmagát adni, reméli, ez is elég lesz ahhoz, hogy elfogadják őt a mezőnyben. A viselkedése miatt ugyanis többször került már gondba az elmúlt időszakban. Az egyik legemlékezetesebb eset az volt, amikor a US Open közönsége kifütyülte, miután beintett nekik.

"Mindig próbálok önmagam lenni, a pályán, és azon kívül is. Néha ezt negatívan fogadják, néha pozitívan. Az emberek döntik el, hogy tetszik-e nekik, ahogy viselkedem, vagy sem."

Medvedev valószínűleg nem elégedett a szezonkezdetével. Az Ausztrál Openen Stan Wawrinka állította meg a negyedik fordulóban, a héten zajló rotterdami tornán pedig Vasek Pospisil verte őt már az első körben.

ubitennis

Hozzászólások