Salakblog - Medvedev inkább marad önmaga, de nem fog a közönség szeretetéért küzdeni
Medvedev inkább marad önmaga, de nem fog a közönség szeretetéért küzdeni
Fotó: Europress/AFP

Medvedev inkább marad önmaga, de nem fog a közönség szeretetéért küzdeni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/28 14:13
Daniil Medvedev ihletett menetelést produkált a US Openen, sőt, tulajdonképpen a nyár közepe óta kirobbanó formában teniszezik. Azt mondja, New York egy valamit biztos megtanított neki: azt, hogy legyen hű önmagához. 

Az orosz a Párizs Masters előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy bár szívesen fogadja a szurkolók támogatását, ha a közönség szeretete és az önazonosság között kell döntenie, inkább az utóbbit választja. 

"Próbálok önmagam maradni" - mondta Medvedev. "New Yorkban sok minden történt, sok mindent mondtam, de mindvégig önmagam voltam."

"Bocsánatot akartam kérni, és jóvátenni a hibámat, ugyanakkor hű akartam maradni a személyiségemhez, ahhoz az emberhez, aki vagyok. Minden, amit mondtam, igaz volt, mindvégig őszinte voltam. Ha ezek után a közönség szeret, az jó. Ha azonban utálnak érte, akkor sem fogok semmi olyat tenni, ami nem én lennék. Nem fogok csak azért megtenni valamit, hogy a közönség szeressen."

Medvedev, aki a US Open első hetében még bemutatott a nézőknek, a második hét végére a közönség kedvence lett. A 23 ezer jelenlévő megtanulta tisztelni, és talán meg is szerette őt azért a kitartásért és küzdőszellemért, amit minden idők tán legnagyobb harcosa, Rafael Nadal ellen mutatott a döntőben. 

Az élet a sikereknek köszönhetően alaposan megváltozott az orosz számára. Lezárult az életében az az időszak, amikor még nyugodtan, gond nélkül végigsétálhatott az utcán.

"Igen, egyre több ember ismer föl Oroszországban, Európában és New Yorkban is. A US Open vége felé például folyamatosan kapucnit kellett viselnem. Különben mindenki meglátott és megismert volna."

"De ez azért van, mert rengeteget dolgoztam, úgyhogy ezzel együtt kell élnem. Ez része annak a csomagnak, ami az eredményeimmel együtt jár. Én pedig állok elébe."

Noha jelenleg szinte sérthetetlennek tűnik, Medvedev pontosan tudja, hogy mindez nem tart majd örökké. Legutóbbi 32 meccséből 29-et megnyert, és a negyeddöntős mérlege 11-0 január óta.

"Nem azt mondanám, hogy félek attól, hogy ez elmúlik, inkább azt, hogy nem akarom, hogy vége legyen. Olyan keményen akarok dolgozni, hogy biztos lehessek abban, hogy ez a pillanat sosem ér majd véget. Eddig működött a dolog, remélem, így megy tovább. Persze az ember sosem tudhatja."

Első párizsi meccsét majd a Sam Querrey - Jeremy Chardy találkozó győztesével játssza. Ha megnyerné a tornát, ő lenne a negyedik orosz, akinek ez sikerül. 

viavia

Hozzászólások