Salakblog - Medvedev: "Egy idióta voltam, de azon fogok dolgozni, hogy jobb ember legyek"
Medvedev: "Egy idióta voltam, de azon fogok dolgozni, hogy jobb ember legyek"
Fotó: Europress/AFP

Medvedev: "Egy idióta voltam, de azon fogok dolgozni, hogy jobb ember legyek"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/02 13:57
Daniil Medvedev az elmúlt napok ellentmondásos megnyilvánulásai után fogadkozik, hogy jó útra tér. Mint mondja, azon lesz, hogy a róla kialakult bad-boy-image minél előbb a múlté legyen. 

Az orosz harmadik fordulós meccse meglehetősen feszült volt, ő pedig eléggé frusztrált. Valószínűleg ennek tudható be, hogy egy alkalommal nem úgy bánt a labdaszedő sráccal, ahogy kellett volna. Ez persze nem mentség, pusztán magyarázat. 

Szintén az idegei terheltség számlájára írható, hogy a közönséggel is gondjai akadtak. A meccs egy pontján a középső ujjával diszkréten bemutatott nekik, amivel érthető módon nem vívta ki a rokonszenvüket. Egyes vélemények szerint az akció inkább a székbírónak szólt, lehet, hogy így volt, utólag azonban ennek nincs jelentősége.

A nézők egyre gyakrabban és egyre erőteljesebben pfujolták, ő pedig a mérkőzés után megköszönte nekik a hathatós segítséget. Mint mondta, az ő energiájuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a meccset végül meg tudta nyerni. 

A föntiek csak kiragadott példák, szinte az összes fordulóban akadt sportszerűtlen megnyilvánulása.

"Ami az utolsó meccset illeti, őszintén szólva egy idióta voltam" - mondta Medvedev vasárnap. "Tettem néhány olyan dolgot, amelyekre nem vagyok büszke. Azon fogok dolgozni, hogy jobb ember legyek a pályán, mert azt gondolom, hogy a pályán kívül egyébként az vagyok."

Az akciók nem maradtak következmények nélkül. Sportszerűtlen viselkedés miatt 5000, a középső ujja mutogatásáért további 4000 dolláros bírságot kapott. Ehhez jön még hozzá az a 7000 dolláros büntetés, melyet az első körös káromkodásért, valamint az a 2500 dolláros, melyet a második fordulóban elkövetett rongálásért kapott. 

Medvedev bízik abban, hogy a negyedik körös mérkőzése már jobb irányba mozdította a közönséggel való kapcsolatát. A selejtezőből főtáblára került német Dominik Köpfert győzte le 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2) arányban, és ezzel életében először bejutott egy Grand Salm-torna negyeddöntőjébe. 

"A meccs alatt teljesen koncentrált voltam, utána pedig próbáltam egy kicsit kapcsolatba lépni a közönséggel. De tudjuk, milyen a New York-i közönség, rendkívül intenzívek a reakcióik. A héten nagy pályákon játszottam, úgyhogy ezt fokozottan éreztem. Én élveztem, ahogy próbáltam kommunikálni velük, remélem, ők is. Ahogy mondtam, rengeteg energiát adtak a győzelemhez."

Medvedev drukkerei egy kicsit aggódhatnak az egészsége miatt. Ne feledjük, hogy a US Opent megelőző hetekben három döntőt is játszott, Cincinnatiben pedig ugye győzni is tudott. A Köpfer elleni meccs előtt fájdalomcsillapítókat kapott a vállára, ráadásul a testén több helyen is kötést viselt.

"A combközelítőm eléggé feszült, ezért azt be kellett tépelni. A vállam pedig a Lopez elleni meccs végén már nagyon fájt, ezért azzal is kellett valamit kezdeni."

Stan Wawrinka lesz Medvedev következő ellenfele. A svájcival eddig csak egyszer mérkőztek, még 2017-ben, akkor Stan győzött. 

"Teljesen más volt akkor. Füvön játszottunk, fiatal voltam és tapasztalatlan. Úgy vélem, Stan kifejezetten jó a GS-eken, jobb, mint más tornákon. Itt is jobban játszik, mint az elmúlt hetekben."

ubitennis

Hozzászólások