Salakblog - Medvedev: "Djokovic visszavágásra készül, amiért a legutóbb megvertem"
Medvedev: "Djokovic visszavágásra készül, amiért a legutóbb megvertem"
Fotó: Europress/AFP

Medvedev: "Djokovic visszavágásra készül, amiért a legutóbb megvertem"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/17 17:19
Novak Djokovic, a Cincinnati Masters címvédője harminchárom 1000-es tornagyőzelemmel rendelkezik. A másik három elődöntős, Daniil Medvedev, David Goffin és Richard Gasquet egyaránt az elsőre hajtanak. Ma egy lépéssel közelebb kerülhetnek hozzá, hisz az orosz a világelsővel, míg a belga a franciával mérkőzik a döntőbe jutásért. 

A Djokovic-Medvedev derbi azért is lehet pikáns, mert a legutóbbi találkozójukat az orosz nyerte Monte-Carlóban, aki ráadásul nagy formában van az elmúlt hetekben. Az észak-amerikai kemény pályás szezonban 12-2 a mérlege. Washingtonban Nick Kyrgios verte a döntőben, míg Montrealban Rafael Nadaltól kapott ki. 

Noha végigjátszotta az elmúlt közel három hetet, a fáradtság jeleit nemigen mutatja. A héten még csak szettet sem vesztett, és a legutóbbi két meccsén összesen csak négy játékot bukott. Nézzük, mit mondtak ő és a világelső egymásról és az esélyekről.

"Óriási formában van" - kezdte Djokovic. "Az egekben az önbizalma, az alapvonalról szinte alig ront. Nem tűnik fáradtnak annak ellenére sem, hogy nagyon sok meccs van a lábaiban. Sőt, láthatólag ez csak kedvez neki. Amikor ilyen sok mérkőzést megnyersz egymás után, az magabiztossá és persze bátorrá is tesz, így aztán könnyedén szalad a kezedben az ütő. Rettentő kemény meccs lesz, és nagyon fizikális is. Remélem a legjobbakat."

"Úgy gondolom, egyre több a tapasztalatom a nagy tornákon, a nagy meccseken" - mondta Medvedev. "Amikor az első évemet töltöttem a touron, akkor egy mérkőzést sem tudtam nyerni 1000-es tornákon. Egyre csak gyűjtögettem a tapasztalatokat az ilyen kaliberű versenyeken, ahol, ha az ember kikap, akkor nagyon sok pontot veszít."

medv.jpg Fotó: Europress/AFP

"Hogy mennyire számít az, hogy legyőztem őt Monte-Carlóban? Nem tudom, kérdezzék őt."folytatta az oroszaz esélyeit firtató kérdésre válaszolva. "Valószínűleg vissza akar vágni, és be akarja bizonyítani, hogy ő a világelső. És persze valóban ő a világelső."

És, hogy mit gondol az elmúlt időszak sikereiről? "Most biztos azt kellene mondanom, hogy soha nem gondoltam volna, hogy elérhetem azt, amit az idén sikerült elérnem. De az igazság az, hogy mindig is úgy edzettem, hogy ott volt a fejemben, hogy mindez lehetséges."

Hozzászólások