Salakblog - Medvedev arra készül, hogy végigverje a világot tíz évvel Davydenko szenzációs vb-címe után
Medvedev arra készül, hogy végigverje a világot tíz évvel Davydenko szenzációs vb-címe után
Fotó: Europress/AFP

Medvedev arra készül, hogy végigverje a világot tíz évvel Davydenko szenzációs vb-címe után

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/11 09:17
Tíz évvel ezelőtt Nikolay Davydenko nyerte az ATP-világbajnokság első londoni kiírását, legyőzve a 2009-es szezon legjobbjait: Roger Federert, Rafael Nadalt és Juan Martín del Potrót. Az akkor 13 éves Daniil Medvedev ámulva figyelte, ahogy honfitársa végigveri a teniszvilág színe-javát. Most pedig ő készül ugyanerre. 

Davydenko az első, és mindez idáig az egyetlen orosz teniszező, aki ATP-vb-t tudott nyerni. Medvedev, aki ranglista-negyedikként az idén jutott ki először a tornára arra készül, hogy megismételje honfitársa bravúrját. 

A moszkvai születésű orosz az Andre Agassi nevével jelzett csoportba került, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev társaságába.

"Szerintem mi, orosz fiatalok mindannyian láttuk Nikolay győzelmét" - mondta Medvedev. "Elképesztő volt. Ő az egyetlen orosz, aki meg tudta nyerni ezt a versenyt. Úgy vélem, az egész ország számára nagy dolog, hogy én most itt lehetek. És nekem is az, hogy képviselhetem a hazámat. Remélem, elő tudom venni a legjobb teniszem, és nyerek majd néhány meccset."

Győzelme van bőven 2019-ben; vitán fölül áll, hogy az idei az eddigi legjobb szezonja. Olyannyira, hogy ő nyerte eddig a legtöbb mérkőzést, 59-et, és ő játszotta a legtöbb döntőt, kilencet. A tornagyőzelmeket illetően pedig csupán eggyel van lemaradva a holtversenyben, öt trófeával élen álló Novak Djokovictól és Dominic Thiemtől. 

medve2.jpgFotó: Europress/AFP

Azzal, hogy lejátszott zsinórban hat döntőt (Washington, Montreal, Cincinnati, US Open, Szentpétervár, Sanghaj), Medvedev egy mutatóban már utolérte a Nagy Négyes tagjait. A jelenleg aktív játékosok közül eddig ugyanis csak Federer, Nadal, Djokovic és Andy Murray jutott el a döntőig minimum hat egymást követő tornáján.

Az orosz legutóbb a Párizs Mastersen szerepelt, ám ott már az első fordulóban megverte őt az egyik hazai kedvenc, Jeremy Chardy

"Ettől függetlenül továbbra is magabiztos vagyok. Párizs nem úgy alakult, mint terveztem, de előfordul, ilyen a tenisz. Jeremy nagyszerűen játszott, nekem is megvoltak a lehetőségeim, de nem tudtam élni velük. Vagy nyersz, vagy vesztesz, nincs döntetlen, vagy ilyesmi, mint más sportokban. És ezúttal kikaptam. Azonban tudom, ha jó formában leszek a héten - és ezen dolgoztunk a csapatommal -, akkor bőven lehet esélyem győzelmekre."

medve3.jpgFotó: Europress/AFP

Medvedev először Tsitsipas ellen lép pályára a mai nap délutáni programjában. Az orosz mindig meggyőző a göröggel vívott meccsein, olyannyira, hogy 5-0 a mérlege ellene. Legutóbb Sanghajban, az elődöntőben csaptak össze, akkor is ő nyert két szoros szettben, 7:6, 7:5-re. 

"Remélhetőleg jó sok mérkőzést játszunk még karrierünk során a nagy tornák késői fázisaiban" - mondta az orosz Tsitsipasra, Zverevre és önmagára utalva. "Bízom benne, hogy sok nagy meccs áll még előttünk."

ATPTour

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások