Salakblog - Medvedev 2019-ben az első férfi teniszező, aki döntőt játszhat öt egymást követő tornán
Medvedev 2019-ben az első férfi teniszező, aki döntőt játszhat öt egymást követő tornán
Fotó: Europress/AFP

Medvedev 2019-ben az első férfi teniszező, aki döntőt játszhat öt egymást követő tornán

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/22 09:14
Abban nincs semmi meglepő, hogy Daniil Medvedev 7:5, 7:5 arányban legyőzte a selejtezős Egor Gerasimovot a szentpétervári torna elődöntőjében. Az azonban mindenképpen extra, hogy az orosz ezzel zsinórban az ötödik döntőjét játszhatja majd vasárnap.

Medvedev az első játszma 11. játékában elvette ellenfele adogatását, majd hozta a saját szervagémjét, és ezzel 7:5 arányban hozta az első szettet. A második játszmában volt egy brékváltás a két játékos között, majd a kritikus pillanatokban ismét az orosz volt a jobb, így végül 91 perc után lezárta a mérkőzést.

Novak Djokovic 2018-as menetelése óta Medvedev az első játékos, aki zsinórban öt tornán is döntőt játszhat. Az orosz óriási menetelést produkált a nyáron, és úgy tűnik, nem nagyon szeretne leállni. A sorozat Washingtonban kezdődött, ahol Nick Kyrgios legyőzte őt a döntőben, majd jött Montreal, ahol Rafael Nadaltól kapott ki. Cincinnatiben aztán már övé lett a trófea, David Goffin legyőzésével. Ezt követte a US Open, ahol ismét a világranglista-második spanyol verte őt meg. 

Medvedev azért küzdhet vasárnap, hogy újra orosz győztese legyen a tornának. Hazai teniszező legutóbb 2004-ben győzött Szentpétervárott, akkor Mikhail Youzhny emelhette magasba a trófeát. 

"Rettentő boldog vagyok, hogy végre a hazámban is ATP-döntőt játszhatok" - mondta Medvedev. "Azért jöttem ide, hogy megnyerjem a tornát, és ezt is fogom tenni. Alig várom már a döntőt. Kemény ellenfél vár rám, remélem, nagyot harcolunk majd egymással."

Borna Coric lesz majd Medvedev ellenfele, aki szetthátrányból fordítva, 3:6, 7:6(5), 6:1 arányban verte a portugál Joao Sousát. A horvátnak ez lesz az első döntője azóta, hogy Djokovic tavaly októberben legyőzte őt a Sanghaj Mastersen.

Coric és Medvedev eddig ötször találkoztak egymással, és a mérleg 4-1 a horvát javára. Az orosz egyetlen győzelmét tavaly Wimbledonban szerezte. Fontos azonban, hogy amióta az orosz az, aki, még nem mérkőztek egymással. 

ubitennis

Hozzászólások