Salakblog - McEnroe szerint Kyrgios meg fogja bánni, hogy elvesztegeti tehetségét
McEnroe szerint Kyrgios meg fogja bánni, hogy elvesztegeti tehetségét
Fotó: Europress/AFP

McEnroe szerint Kyrgios meg fogja bánni, hogy elvesztegeti tehetségét

Németh DánielNémeth Dániel
2019/06/22 17:51
John McEnroe szerint Nick Kyrgios előbb vagy utóbb meg fogja bánni, hogy nem hozza ki pályafutásából a maximumot. A televíziós szakértőként is dolgozó amerikai elmondta, nála elsősorban az veri ki a biztosítékot, amikor az ausztrál látványosan félgőzzel játszik, viszont még mindig nem tartja elképzelhetetlennek, hogy idővel megváltozik.

Lassan csak azok a tenisztornák maradnak Kyrgios-botrány nélkül, amiken nem indul az ausztrál teniszező. Aki, azt követően, hogy arról beszélt, önmagát az egyik legjobb füves pályás játékosként tartja számon, Stuttgartban bántóan simán búcsúzott az első fordulóban, Queen’s-ben pedig mindkét csütörtöki mérkőzésén összeveszett a szerinte botrányos színvonalon dolgozó vonalbírókkal. Felix Auger-Alissime elleni találkozója után sokan tankolással vádolták hozzáállása miatt.

Kyrgios: "Példakép akarok lenni Wimbledonban" | Hosszabbítás

"Bármit is mondanak az érintett játékosok, az én álláspontom nem változott." "Igazából egy csomó mindenki egyetértett azzal, amiről beszéltem. Most nem fogok neveket mondani, de nem is ez a lényeg. Függetlenül attól, hogy kinek tetszett, és kinek nem, az általam elmondottak mind őszinte gondolatok voltak."

 

Viselkedése nem maradt következmények nélkül, miután három ízben sportszerűtlen magatartás miatt figyelmeztették, 17.500 dolláros pénzbírságot kapott. Igaz, ennek aligha lesz visszatartó ereje, hiszen eddig sem nagyon volt, ráadásul a meccs utáni sajtótájékoztatón tovább folytatta a bírók kritizálását. John McEnroe - aki játékosként maga is gyakran hívta fel a figyelmet vehemens viselkedésével - viszont még nem tett le arról, hogy az ausztrál egyszer értékes tagja lesz a mezőnynek.

"24 éves. Kétségtelenül hoz némi feszültséget a teniszbe. Mindenki arra keresi a választ, hogyan lehetne átsegíteni ezen, hogy eljusson odáig, hogy mindent belead a pályán. Engem nem különösebben érdekel, ha székeket dobál, vagy úgy viselkedik, ahogy. Leginkább azzal van problémám - és úgy sejtem, így van ezzel a mezőny 99%-a -, amikor úgy megy fel a pályára, hogy láthatóan félgőzzel játszik valamiért. Én sem tudom ennek az okait, nem vagyok Sigmund Freud" - magyarázta McEnroe.

Djokovic meglepő választ adott Nick Kyrgios kritikájára | Hosszabbítás

Az ausztrál fenegyerek élesen kritizálta a világelsőt, aki azonban türelemre int mindenkit. Jól tudja Djokovic, hogy ő is volt fiatal. Az ausztrál teniszező, Nick Kyrgios még a Roland Garros előtt adott interjút a No Challenges Remaining podcastnak, ahol szokásához híven ismét kevésbé cenzúrázta gondolatait.

Kyrgios tehetsége vitathatatlan, a képességei megvannak, hogy Grand Slam-győzelmekért és a világelsőségért küzdjön. Ehhez képest jelenleg csak a 39. helyen áll a világranglistán (tehát várhatóan Wimbledonban sem lesz kiemelt), 2019-ben pedig 11-9-es mérleggel rendelkezik. Nemrég egy podcastben egészen nyíltan beszélt arról, hogy minimális edzésmunkával készül a versenyekre, tulajdonképpen elismerve, hogy eltékozolja tehetségét. McEnroe úgy gondolja, ez ott motoszkál Kyrgios gondolatai között is. 

"Mindannyian gondolkodunk ezen, teljesítménytől függetlenül, és nehéz elhinni, hogy épp neki nem fordul meg a fejében. Úgy tűnik, hogy a maga sajátos módján nem foglalkozik az emberek véleményével. Ez adhat egyfajta erőt. Bátorság kell ahhoz, hogy valaki elidegenítse magát, és ebbe a helyzetbe kerüljön" - fogalmazott az amerikai. 

Kyrgios egyszerre szállt bele Nadalba és Djokovicba | Hosszabbítás

Nick Kyrgiosnak meglenne a tehetsége, hogy - a szó legpozitívabb értelmében - róla szóljon a tenisz. Régóta egyértelmű azonban, hogy a világranglista 36. helyén álló ausztrálból rengeteg minden hiányzik, ami nagy bajnokká tehet egy ilyen kivételes tehetséget, így az eredményei helyett rendszerint alternatív módon kerül a középpontba. Most is ez történt.

Az ausztrál botrányhős a már említett podcastben belerúgott Rafa Nadalba és különösen Novak Djokovicba, akiről úgy gondolja, mindent megtesz azért, hogy kedveljék őt a szurkolók. McEnroe azt mondta, szerinte ezek felesleges pózok Kyrgiostól. "Nincs szüksége arra, hogy olyanokat mondjon, mint amiket Novakról abban a podcastben. Valóban az a legtöbb, amit Novakról el tudott mondani, hogy túl sokat foglalkozik a közönséggel? Ugyan már! 15 Grand Slam-győzelem után nem jár ez neki? Azt tesz, amit csak akar."

via Ubitennis

Hozzászólások