Salakblog - McEnroe szerint Federer elképesztő népszerűsége leginkább Nadalnak köszönhető
McEnroe szerint Federer elképesztő népszerűsége leginkább Nadalnak köszönhető
Fotó: Europress/AFP

McEnroe szerint Federer elképesztő népszerűsége leginkább Nadalnak köszönhető

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/13 18:33

"Federer elsősorban Nadalnak köszönheti azt, hogy ennyire odavannak érte szerte a világban" - mondta John McEnroe még a Garros alatt az Eurosporton.

Az amerikai legenda úgy véli, hogy Rafa megfosztotta Rogert attól, hogy olyan elképesztő mennyiségű Grand Slamet és egyéb tornát nyerjen, hogy azzal, míg világ a világ minden idők legeredményesebb játékosa legyen. Ezzel párhuzamosan azonban a spanyol megjelenése és kettejük rivalizálása elképesztő népszerűséget és szeretetet hozott a svájcinak.

"Federer rajta volt azon az úton, hogy szétdominálja a férfi teniszt egészen addig, amíg Nadal föl nem tűnt a színen. Amikor Roger elkezdett kikapni tőle, sokkal inkább emberi lett a szurkolók szemében."

McEnroe kitért a Garroson vívott elődöntőjükre is.

"A csoda nem történt meg. Roger kikapott Rafától, aki aztán behúzta a 12. címét Párizsban. De nem ez az igazán nagy sztori kettejük kapcsán, hanem sokkal inkább az, hogy hogy képesek még mindig ilyen magas színvonalon teniszezni ennyi év után."

"Sőt, vegyük bele a történetbe Djokovicot is. Hogy vannak még mindig ennyire elöl ők hárman? Hogy lehet az, hogy még mindig ilyen szinten motiváltak?"

"Sokan ábrándoznak a NextGen-ről, miközben csak az OldGen-t látjuk. A PresentGen-t, azaz a jelen generációját már eltemették, és úgy látszik, ugyanerre készülnek a Next-tel is."

Federer 2018-ban, Ausztráliában nyert legutóbb GS-t, jön azonban Wimbledon, ahol az elmúlt öt évben háromszor is döntőt játszott, összességében pedig nyolcszoros bajnok. Férfi teniszező nála többször még sosem tudott győzni az All England Clubban. A svájci előreláthatólag a jövő héten, Halléban tér majd vissza.

Ezzel szemben Nadal nem játszik felvezető tornát Wimbledon előtt. Tekintve, hogy a spanyol rengeteg problémával küzdött a szezon eddigi részében, ez egyáltalán nem meglepő. Sőt, sokan azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Rafa akár magát a füves Grand Slamet is kihagyja, bár ő egyelőre az indulás mellett van.

"Nem játszom Wimbledon előtt. Az elmúlt években felvezető verseny nélkül is versenyképesnek éreztem magam, nincs tehát okom arra, hogy változtassak. Előnyösebb számomra, ha most egészséges maradok, mintha játszom egy csomó meccset."

via Express 

Hozzászólások